Fenomenaal!

Uniek is deze post denk ik wel. Nog nooit eerder is er gekozen voor een Pick Of The Week als band zijnde. Wel eens dat er gecombineerd te werk was gegaan met een interview maar nooit in deze vorm. Het gaat namelijk om iets heel speciaals, iets geweldigs, iets fenomenaal goeds. Het gaat om King Gizzard & The Lizard Wizard! Misschien zeg je: ‘ein-de-lijk!’ of ‘heh, wie/wat/hoe?’ of ‘mag ik 3x woordwaarde erbij’? Anyway, het is een band die je gewoonweg een kans moet geven als je van georganiseerde chaos houdt, als je van muzikaal aspect houdt en zéker als je van psychedelische klanken houdt! King Gizzard & The Lizard Wizard is een Australisch zevenkoppige band die sinds 2010 aan de weg timmert maar eigenlijk héél erg hard doorbrak vorig jaar november nadat ze een album ‘weg gaven’. Doordat men het album ‘Polygondwanaland’ gratis kon downloaden, uitbrengen, persen… Werd het ook echt een uniek iets. Er zijn onwijs veel uitgaves op iedere manier dan ook uitgebracht. Inclusief hoes etc, ook dat werd gratis weggegeven! Maar in datzelfde jaar brachten ze in totaal 5 albums uit. Eigenlijk gekkewerk maar het zijn stuk voor stuk geweldige albums geworden.

Eigenlijk is het onmogelijk om deze muziek in 1 bepaald hokje te stoppen. Zonde ook trouwens! Maar denk aan psychedelische, progressieve, experimentele muziek met zeer zeker een grote dosis rock erin. Het is muziek die je opzuigt, helemaal meeneemt en naar een andere wereld verplaatst. Daarbij zijn ze enorm productief en weten je ook steeds weer te verrassen! Welke band kan nu zeggen dat ze vanaf 2012 tot nu maarliefst 13 albums hebben uitgebracht? Afgelopen festivalzomer waren ze 2x heel dichtbij, ze speelden namelijk op het Lowlands festival in Biddinghuizen maar ook op Pukkelpop in Hasselt. Fantastisch om te zien en te lezen dat beide optredens geweldig goed waren en het ook vol stond met liefhebbers van King Gizzard & The Lizard Wizard!
Persoonlijk is ‘Murder Of The Universe’ mijn absolute favoriete album want dat is echt één verhaal en dat verhaal beleef je volledig. Het begin tot eind gaat het door en is het ook geheimzinnig, speciaal en meeslepend. Zoals al eerder gezegd, de muziek neemt je op een of andere manier mee naar een andere plek waar het je het nog meer intens beleeft! Daarbij zijn de vinyl platen op zich al een feest om te zien, laat staan horen 😉

Hier de live registratie van Lowlands!

Vorig artikelDossier Dutchies Augustus 2018
Volgend artikelThe Black Box Revelation – Tattooed Smiles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in