Uniek in hun soort!

Tja, de heren van King Gizzard & The Lizard Wizard zijn oprecht uniek. Uniek in hun soort maar denk ik de breedste zin van de betekenis en in de muziek. In 2013 begon het grote avontuur maar dat bleek echter niet hun grote doorbraak. Deze Australische band had in 2017 het fantastische idee om het album ‘Polydondwanaland’ in feite vrij te geven en mensen te laten doen wat ze ermee wilden. Dus fantastische opnames en covers werden op internet gezet en ondertussen zijn er honderden verschillende versies op vinyl, cd en cassette te vinden. In datzelfde jaar brachten ze nog 4 albums uit. Niet voor niets dat ze overal werden genoemd. Met hun eigen, unieke stijl hebben ze rock in een nieuw jasje gestoken maar wel met een King Gizzard sausje.

Dat sausje proberen ze iedere keer weer uit op vele verschillende manieren. Een tijdje geleden brachten ze het nummer ‘Cyboogie’ uit en deze was al anders dan andere tracks maar nu is dan ‘Fishing For Fishies’ uitgekomen. Deze kun je totaal niet vergelijken met de voorganger! HUH?! Het is een zeer aanstekelijk en vrolijk nummer wat de heren hebben gemaakt. Bijna kinderlijk te noemen. Toch hoor je weldegelijk bepaalde King Gizzard geluiden erin terug. Het gitaarspel is speels, ritmisch zit alles helemaal goed en het dromerige/zweverige aspect wat vaak toch een herkenbaar iets is, is goed erin terug te horen. Daarbij kun je zonder meer stellen dat de clip je hoe dan ook een hele grote glimlach gaat bezorgen!
Overigens zullen deze Australische helden ook in oktober Nederland en België aan doen: voor mij persoonlijk een échte Must See! Plus daarbij het feit dat op 26 april hun gelijknamige album zal uitkomen.

Enjoy deze nieuwe van King Gizzard!

Vorig artikelKalika – My Friends are Virgins
Volgend artikelDawn Brothers & Friends – Let’s Be There Together

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in