Kasabian is geen klein bandje!

Deze band uit Leicester, Engeland bestaat sinds 1999. Ze bestaan uit zanger Tom Meighan, multi-instrumentalist Sergio Pizzorno, bassist Chris Edwards en drummer Ian Matthews. Mede-oprichter Christopher Karloff verliet de formatie in 2006 vanwege creatieve en artistieke verschillen.
In de periode van 1999 tot nu hebben ze 5 albums uitgebracht. ‘Kasabian’, ‘Empire’, ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’, ‘Velociraptor!’ en de laatste was in 2014, ’48:13′. z

Qua sound is het gewoonweg pure indierock. Maar naarmate de tijd vooruit ging, kon de band niet achterblijven. Ook zij gingen soms mee in het uitdagende. Wat psychedelische invloeden en zelfs ook wat trance invloeden. Maar er werd niet alleen gekeken naar het heden, ook het verleden deed een duit in het zakje. Denk aan de jaren 60 bijvoorbeeld.
Het is ook te horen dat ze zichzelf blijven ontwikkelen. Nu, hun gloedjenieuwe track ‘You’re In Love With A Psycho’ is energiek, indie en het is te horen dat de psychedelische klanken erin zijn gebleven!

Ondertussen weten we ook dat er een nieuw album gaat komen. ‘For Crying Out Loud’ zal het gaan heten en wanneer het precies uit komt is nog niet helemaal bekend…
Maar het is wel bekend dat deze Britse band live echt een naam heeft. Meerdere awards hebben ze hiervoor namelijk al gewonnen. Daarbij ben ik van mening dat ze in Nederland behoorlijk ondergewaardeerd zijn.
Amper shows en mocht er al iets zijn, dan zijn het er niet veel of shows denkende aan de HMH (AFAS live, sorry…) of de Ziggo Dome. Toch wel vreemd aangezien ze in 2014 gewoon een headliner waren van Glastonbury!!! Jaaaa, hét festival van de wereld misschien wel.

Ik ben blij met deze track en zal ook nog veel vaker worden gedraaid.

Vorig artikelNachtschade – The Fool
Volgend artikelThe Amazons – Black Magic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in