40 jaar!

Deze man, deze wel levende legende, is vandaag 40 jaar geworden. Zelf noemt hij zich een God en de laatste jaren is hij zeker wel een beetje ontspoort maar de muziek wat hij heeft gemaakt is gewoonweg goed. Zeker de eerste paar albums waren een schot in de roos.
Ik had heel makkelijk kunnen kiezen voor ‘Golddigger’, ‘Touch The Sky’ of ‘Stronger’ kunnen pakken maar deze track is denk ik een beetje een vergeten nummer maar iedereen kent ‘m wel!

Kanye West bracht in 2004 zijn eerste album uit getiteld ‘The Collage Dropout’. Dat was wel ook meteen de doorbraak alhoewel hij toch het meeste succes het met de opvolger: ‘Late Registration’. Op dat album stonden de eerste 2 tracks die ik hierboven heb genoemd maar ook ‘Heard ‘m Say’ en dus het nummer dat in de titel staat.
Het derde album; ‘Graduation’ had ook weer grootse nummers! ‘Can’t Tell Me Nothing’,  ‘Homecoming’ en natuurlijk ‘Stronger’.
Vervolgens kwamen nog 5 albums uit: 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010), Watch The Throne samen met Jay-Z (2011), Yeezus (2013) & The Life of Pablo (2016). Qua hits is het niet meteen je van het. Een enkele topper zoals ‘Heartless’, ‘Power’ & ‘Nigga In Paris’ zaten op die albums maar verder kwam Kanye meer in het nieuws met rare uitspraken of aparte berichten.

Maargoed. Daar gaat het allemaal niet om! Zijn muziek blijft bestaan en die is gewoonweg top! Proficiat Kanye!

Vorig artikelSecret Rendezvous – Don’t Look At Me That Way
Volgend artikelMax Meser – Love

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in