Jungle By Night

Om maar met een minpunt te beginnen: TE KORT!
In dagen waar het weer absoluut niet mee zit is daar dan toch muziek die de zon dan alleen maar in gedachte laat schijnen. Het gaat om Jungle By Night. Een geweldige muzikale band bestaande uit 9 toppers. Het is een mix van vele verschillende stijlen die ze laten horen maar de termen afrobeat, funk, jazz en ook vleugjes rock zullen niet misstaan.

Jungle By Night bestaan nu zo’n 6 jaar. In 2010 zijn ze bijelkaar gekomen middels wat jams en zie nu! Inmiddels een EP en twee albums later hebben ze heel veel van de wereld al gezien. Ze hebben op hele toffe festivals gestaan en ook hebben ze een avontuur gehad in de Verenigde Staten en Canada!
Maar zoals ik zei: dit is gewoonweg muziek waar de zon normaliter van gaat schijnen. Laat dat ook het geval zijn toen ik ze zag op Mama’s Pride in 2014. Het miezerde, het weer was echt niet fantastisch…. Maar de boys begonnen te spelen en de zon begon zowaar te schijnen. Het resultaat was een regenboog en ook een hele fijne sfeer (die eigenlijk altijd wel goed is!!!).

Nu komen ze 20 mei met een nieuw album, deze zal ‘The Traveller’ gaan heten. Daarop staat dus dit veels te korte nummer Cruise Control. Toch is het een en al feest om te luisteren. De intro lijkt een beetje ‘out of space’ maar uiteraard komt er veel meer sound in. De ritmesectie is weer lekker strak, de blazers zijn present en de keys draaien wat overuren. Pefecte combi dus!
Veel luisterplezier!!

Vorig artikelInterview Moke: ‘Niet oud maar wél vertrouwd’
Volgend artikelSoul Sister Dance Revolution – Feng Shui

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in