Werelds!

Judy Blank heeft een geweldige boost gekregen de laatste 2 jaar. Waar ze nog heel fragiel en jong begon met De Beste Singer Songwriter van Nederland, is ze daarna zichzelf gaan ontwikkelen. Qua muziek maakt ze nu een prachtige mix van americana, roots en country. Daarmee staat ze ook hoog op de lijst van deze genres. Zelfvertrouwen, plezier en klasse straalt er ook iedere keer van af als ze speelt. Ondertussen heeft Judy de opvolger van haar album ‘Morning Sun’ klaarliggen en dat is onder andere het nummer ‘Oh Honey’. Daarbij is ze ‘as we speak’ nu in Amerika: het befaamde AmericanaFest samen met oa Dawn Brothers en Ilse de Lange.

Met een heerlijke baslijn begint de track en het is meteen groovy tot en met. Als Judy vervolgens begint te zingen is het helemaal raak. Het nummer heeft een tempo waar je gewoonweg niet op stil kunt zitten. Muzikaal zit het helemaal top in elkaar en proef je ook die roots sound waar ze zo van houdt. Niet voor niks heeft ze ook al eerder in Amerika op het SXSW gespeeld! Richting het einde van het nummer komt er eerst een kleine climax en dan wordt het nog meer eens duidelijk dat de muziek wat mevrouw Blank nu maakt gewoonweg helemaal haar ding is. Wat een power! Je wilt eigenlijk dat zo’n nummers veel langer duren dan de kleine drie minuten zoals nu. Gelukkig zal er op 1 november dus die opvolger komen van de plaat, een EP met de titel ‘Morning After’.

Maar nu… Muziek!

De foto hierboven is overigens van de fantastische Satellite June, de vrouw van Pablo van de Poel en ze hebben samen een geweldige box gemaakt. Combinatie van foto’s en muziek. Check Americanalog!

Vorig artikelStormzy – Sounds of the Skeng
Volgend artikelgrandson – Oh No!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in