Sterk sterk sterk!

De kans is best aanwezig dat de naam Judy Blank je best wel iets zegt. Ze heeft namelijk haar ‘doorbraak’ beleefd tijdens haar deelname door het programma ‘De Beste Singer Songwriter’. Daar had ze als Michael Prins een begenadigde concurrent. Dit was in 2013. Vervolgens was haar ster rijzende; optredens op North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop kan ze afstrepen en heeft ook een eigen clubtour gehad.
Dat is eigenlijk allemaal geschiedenis en pure ervaring want ze is toch wel een andere weg ingeslagen. Waar het eerst de piano was waarmee ze zichzelf altijd mee deed begeleiden, is het nu haar gitaar. Daarbij is ze een groot avontuur aangegaan door naar Amerika te trekken en te gaan spelen, héél veel spelen.

Dat avontuur heeft zich voornamelijk in Nashville afgespeeld, maar in eerste instantie speelde ze in Louisiana. Daar heeft ze zich in relatief korte tijd daar snel in de kijker gespeeld. Van kroeg, koffiebar naar de lokale radio. Maar toen kwam Nashville op haar pad en kon ze uiteindelijk ook haar album opnemen in de toch wel legendarische Southern Ground Studio. Heerlijke pure en duidelijk country/americana. Haar stem komt er beter op uit, het ‘lieve’ is eraf en nu klinkt alles volwassen. Het is gewoon echte muziek geworden met een geweldige kop en een magistrale staart.
Dat het kwaliteit heeft is ook wel duidelijk want ze wordt helemaal grijs gedraaid op Radio2, waar Rob Stenders haar toch wel heeft ontdekt en gewoon op de ether heeft gegooid! Terecht overigens. Het nummer gaat overigens over muzikanten die er heilig zijn van overtuigd dat ze het gaan maken, terwijl ze in werkelijkheid het liefst zo veel mogelijk niets doen, op de bank liggen en ondertussen op slinkse wijze de bankrekening van pa en ma leegtrekken. Lekker hoor!
In het najaar zal ze in ieder geval ons gaan verblijden met haar 2e album en deze heeft de titel ‘Morning Su’ gekregen.

Nu dus, Judy Blank met haar geweldige track en kakelverse clip!

Vorig artikelNavarone – Loud & Clear
Volgend artikelThe Desmonds – Street Signs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in