In het kader van: 1 jarig bestaan van www.camielmusic.nl zal ik de hele week, 7 dagen lang elke dag enkele berichten posten op mijn site en soms alleen een clipje op mijn Facebook. Het kan steeds verschillen wát erop zal komen. Vandaag een classic:

Het is natuurlijk niet alleen maar muziek van nu wat de klok slaat maar ik kijk naar het verleden en luister ook altijd veel muziek die meer bekend was in de vroegere jaren! Heel wat jeren geleden hadden we thuis bijna alleen maar radio 2 opstaan, dit heeft mij (gelukkig) heel veel gebracht. In de zin van: gouwe ouwe leren kennen. Oudere muziek van grootheden maar ook one hit wonders die ondertussen écht wonders zijn..

Dit keer een band die hun oorsprong hebben gehad in 1976. Het gaat over The Cure. Dit is dus absoluut geen band met one hit wonders maar juist een band die veel gedaan heeft voor de muziekgeschiedenis! Men noemt deze muziek vaak ‘new wave’. Wat dit is? Dit is een muziekstijl in de jaren 1977-1988 die enorm moeilijk te classificeren valt in de wereld van de popmuziek. Het is wel alternatief te noemen maar dan tóch weer iets anders!

Het nummer dat ik nu heb gekozen, A Forest, is een nummer zoals zoveel classics, dat ik waarschijnlijk voor het eerst gehoord heb op radio 2. Het heeft me altijd wel geïntrigeerd moet ik zeggen. Het gaat over een ik-persoon dat een meisje zoekt in een bos.. Dat meisje wordt niet gevonden maar bestaat dat beschreven meisje wel? De ik-persoon is verdwaald in het bos… De sfeer is duister, precies iets dat mij triggerde! Vanaf toen was ik liefhebber van The Cure. In eerste instantie wist ik ook totaal niet hoe de zanger, Robert Smith, uitzag. Toen ik erachter kwam was het enige dat ik dacht: apart. Toch maakte het niks uit want bij deze band weet ik bijvoorbeeld nog precies waar ik hun verzamel CD gekocht heb: In de de grote CD zaak van de Saturn in Köln. Uiteindelijk heb ik The Cure ook nog live kunnen zien op Pinkpop in 2012. Dat was heel erg tof en mysterieus!

Voor nu, waar het allemaal over gaat, het nummer:

Vorig artikelJUBILEUM: MusicMachine
Volgend artikelJUBILEUM: Street Joy – Dissapoint You Girl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in