Camiel, Pete&Perq
Pete Philly, Camiel, Perquisite.

In het kader van: 1 jarig bestaan van www.camielmusic.nl zal ik de hele week, 7 dagen lang elke dag enkele berichten posten op mijn site en soms alleen een clipje op mijn Facebook. Het kan steeds verschillen wát erop zal komen. Vandaag over Pete Philly & Perquisite.

Pete Philly & Perquisite… Dat zijn twee geniale muzikanten die helaas niet meer samen muziek maken maar gelukkig wel solo nog! Maar daar gaat het niet over nu, het gaat nú over het duo van weleer toen ze samen werkten en super muziek maakte (individueel ook hoor)!

Pieter Philip Monzon (Pete Philly) & Pieter Perquin (Perquisite) hebben eigenlijk een heel verschillende achtergrond maar zijn samen gekomen om samen iets unieks te maken. Hiphop, teksten en rappen van Pete, en jazz/klassiek/soul-achtige klanken, componeren en produceren door Perq. Twee geheel verschillende albums hebben ze gemaakt, de eerste is Mindstate, waar hun debuutsingle ‘Insomnia’ op staat en mijn favorieten ervan ‘Eager’ & ‘Lazy’. De tweede CD heet ‘Mystery Repeats’ waar ze waarschijnlijk echt helemaal mee zijn doorgebroken. Zeker de single zelf, ‘Mystery Repeats’ werd een groot succes. De CD kwam zelfs op #3 in de CD charts terecht! Hiervan is mijn favoriete nummer toch wel ‘Last Love Song’.

Juist de combinatie tussen twee verschillende stijlen maakte het zo origineel maar ook enorm interessant om naar te luisteren. Elke keer was het toch duidelijk anders en het enthousiasme van Pete Philly met zijn herkenbare stem zorgt ervoor dat je het dus ook écht herkend. Ik zou niet weten hoe vaak ik ze gezien heb maar het is toch zeker behoorlijk wat. Helaas, zoals ik al in de intro zei, zijn ze geen duo meer. In 2009 zijn ze uit elkaar gegaan maar wel individueel door blijven gaan met muziek te maken, ook top! Tóch zal het nooit hetzelfde zijn als Pete Philly & Perquisite. Waarschijnlijk ook beter want je moet nooit zo’n succes proberen te herhalen met iemand anders en dezelfde stijl.
Ik blijf hun muziek vaak genoeg luisteren en wil jullie even een herinnering geven eraan!

Het nummer dat ik kies is hun doorbraak in 2005: Pete Philly & Perquisite – Insomnia.

Vorig artikelJUBILEUM: Drie keer in 1 jaar.
Volgend artikelJUBILEUM: Kyteman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in