musicIn het kader van: 1 jarig bestaan van www.camielmusic.nl zal ik de hele week, 7 dagen lang elke dag enkele berichten posten op mijn site en soms alleen een clipje op mijn Facebook. Het kan steeds verschillen wát erop zal komen. Vandaag een hele belangrijke factor in mijn muzikale leven: MusicMachine.

Veel mensen zullen MusicMachine wel kennen. Het is dé muziekwinkel in Sittard-Geleen. Ook gelijk de enige echte specialist! Want dat zijn het ook, specialisten op muziekgebied. Jan, Rino en Bart zijn de heren achter de toonbank op de Paardestraat in Sittard. Jan en Rino hebben de zaak opgericht in 1991 en sindsdien zijn ze een begrip in Sittard.

Wat hen zo speciaal maakt is ten eerste hun kennis over de muziek, natuurlijk is de basis heel erg belangrijk en dat je weet wat de trends van dit moment zijn, wat er binnenkort uitkomt of muziek die gewoon uniek is. Daar kom ik bij mijn tweede punt, het onderscheidend vermogen. Muziek van nu, die ”hip” is, kennen veel mensen al. Juist hierin maken zij onderscheid: klanten muziek laten horen die ze niet gelijk kennen maar wél in hun eigen ‘muzikale straatje’ past. Vaak maakt dat de klanten enthousiast en krijgen ze dus een nieuwe favoriet erbij!

Juist door die aanpak kom ik er graag. Dat is ook een derde punt: Je voelt je er gelijk thuis, alle drie de heren kennen/herkennen je en weten waar je van houdt. Het is allemaal super relaxt. Als je een CD’tje/LP’tje wilt luisteren dan krijg je er een kopje koffie bij, het kan allemaal!

musicmachine3

CD’s en LP’s zijn niet de enige speerpunten in hun zaak. Ze verkopen ook kleding (denk aan gabber/hardcore), petjes, schoenen. Daarnaast zorgen ze voor de verkoop van tickets van concerten ofwel festivals!
Daarnaast zijn ze enkele keren per jaar een plek waar gedaan wordt waar de naam voor staat: Er wordt muziek gemaakt! En dat door échte bands. Dat kan door middel van festivals die georganiseerd worden en waar MusicMachine hun zaak ter beschikking stelt, denk aan Dvers of Popronde Sittard en Record Store Day, maar dit kan ook dat bands komen om een EP/CD te promoten. Dan spelen ze veelal buiten voor de zaak  waardoor dus veel mensen komen kijken en even later een CD aanschaffen! Een prachtige mogelijkheid op een perfecte locatie. Want waar wil je anders je muziek promoten dan bij een muziekwinkel?

Zoals jullie kunnen lezen ben ik een liefhebber van de zaak. Bijna elke zaterdag kom ik er om een CD’tje kopen ofwel iets te bestellen ofwel gewoon inspiratie op te doen voor mijn site. Ik hou van muziek en zeker om CD’s in levende lijve (in hoeverre kan je over levend hebben?) dat dingetje in handen te hebben! Zeker door middel van hun deskundigheid, gezelligheid en uitstraling ben ik met trots een trouwe bezoeker, vandaar ook dit artikel. Ze verdienen alle lof en credits door dit allemaal met zoveel plezier en liefde te doen!
Zoals gezegd: een hele belangrijke factor in mijn muzikale leven!

Contact: MusicMachine, Paardestraat 11 Sittard, 046-4523668, www.musicmac.nl.

Vorig artikelBericht van de sponsor: MARCANT
Volgend artikelJUBILEUM: The Cure – A Forest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in