Kippenvel van begin tot eind, voor tot achter, iedere keer

Waar hij de ene seconde nog iedereen laat springen, moshen of meeschreeuwen bij een track, brengt hij de volgende seconde iedereen in volledige vervoering. Joost Klein kreeg het voor elkaar en vervolgens was het het gesprek van de dag. Was je erbij? Heb je het gehoord? Kippenvel he?! Op Pinkpop, maar ook op Rock Werchter, kreeg hij het hele veld stil door een prachtige ode aan zijn ouders. Waarom dan die ode? Waarom dat kippenvel?

Joost Klein is zo’n tien jaar geleden zijn ouders verloren. Natuurlijk is het op iedere leeftijd niet normaal lastig om een ouder te verliezen, laat staan twee. Maar als dan je vader én moeder naar het hiernamaals gaan… Z’n pa is overleden aan kanker en zijn moeder is door alle zwaarte in een psychose geraakt, in tehuis gekomen, wel weer thuis maar uiteindelijk aan een hartstilstand overleden.
Zijn muziek heeft wel vaker een kwinkslag naar zijn moeilijke jeugd, dat vertaald hij eigenlijk iedere keer wel naar meesterlijke songs waar beats in zitten waar je U tegen zegt maar niet dit nummer. ‘Florida 2009’ is een ode aan zijn ouders zoals gezegd, ook al gezegd maar het is zo dat zijn ouders dus 10 jaar geleden zijn overleden maar het meest intense was wellicht wel dat zijn uitvoering op Pinkpop ook nog op Vaderdag was. Hij brengt het puur, breekbaar vanaf het eerste moment en geloofwaardig. Soms hoef je verder niks meer te zeggen.. Druk op play.

Vorig artikelWarhaus – Open Window
Volgend artikelDe Staat – Head On The Block | Danger | Someone To Be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in