Easy going!

Als meneer John Mayer iets nieuwe uitbrengt is het toch wel groot nieuws. Terecht. Maar flikt hij het ook weer? In zijn laatste poging om een goed album te droppen was het matig. Paar goede maar ook zeker mindere tracks zaten ertussen. Maar de gitaarvirtuoos, bekend van oa ‘Daughters’, ‘Gravity’ en ‘Waiting On The World To Change’, zal voor velen altijd een verademing zijn. Of het nou muzikaal goed is of niet. Zijn stem en looks doen meestal wonderen. Maargoed, daar doe ik het niet voor. Ik wil weten of het nummer écht goed is!

‘New Light’ is dus zijn laatste wapenfeit. Het heeft uiteraard het bekende gitaarspel in zich zitten en de stem van John klinkt weer heerlijk. Het is niet overmatig druk, rustig of heftig. Zoals ik al aangeef in de titel; easy going. Het liefst zou je dit luisteren in het zonnetje met een biertje erbij. Gewoon ontspannen. Om toch een beetje kritisch te zijn, het is niet heel anders dan bijvoorbeeld zijn laatste album, ‘The Search For Everything’. Maar zoals gezegd, er waren mindere nummers en daar valt deze niet onder. Het middenstuk waar het lekker muzikaal is en een solo wordt gespeeld is gewoon fijn en mag vaker en langer zijn. Maar dat zeg ik iedere keer!
Het is overigens niet bekend of hij nu ook weer met een album komt of dat hij weer ons het hele jaar gaat teasen met nieuwe nummers. Maar van John Mayer krijgen we meestal niet genoeg 😉

Vorig artikelSt. Tropez – St. Tropez
Volgend artikelRolling Blackouts Coastal Fever – An Air Conditioned Man

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in