De Nederlandse band Johan is nooit een band geweest met hele grote hits zoals bijvoorbeeld een Kane of Di-rect of nu Kensington. Toch is het een band bij menig muziekliefhebber wat hoog op het lijstje staat. Dat is niet gek!
Johan is echt een band met kwaliteit of moet ik zeggen was? Ja, eigenlijk dat laatste. Ze zijn gestopt maar frontman Jacob de Greeuw heeft aangekondigd bezig te zijn met een solo project maar dit zal wel onder de naam Johan gaan plaatsvinden.

Zoals ik zei, het is geen band met een dikke hits maar toch stonden alle albums hoog in de charts. De kwaliteit droop er altijd van af. Het was ook niet voor niets dat het altijd een lange tijd duurde voordat er een nieuw album uitgebracht werd. Het zou en moest altijd goed worden, met middelmaat werd geen genoegen genomen!
Het nummer wat ik pak, Tumble & Fall, is waarschijnlijk het meest bekende (samen met Walking Away) en komt ook van het meest succesvolle album: Pergola. Dit album heeft zelfs goud behaald!
Ook stond Tumble & Fall vorig jaar (2015!) voor het eerst in de top2000, terecht.
Ik vind het met recht een klassieker, een pareltje. Vandaar dat ik het ook opneem in mijn Classics. Hopelijk klinkt binnenkort het herkenbare fijne geluid door de boxen!

Vorig artikelGo Back To The Zoo – Electric
Volgend artikelZak Abel – Running From Myself

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in