Verrassend!

Nederlandstalige muziek komt niet heel vaak voor op CamielMusic. Waarom? Don’t know! Het is niet zo dat ik er niet aan vind of dat ik er niet graag naar luister. Het is meer dat het mij misschien meer moet raken of aanspreken dan ‘de normale anderstalige’ muziek. Anyway. Het gaat hier niet om mij maar om Johan Keeman. Dit is dus een Nederlandstalige zanger, komende uit Friesland, West-Friesland om precies te zijn. Het is niet zomaar muziek wat hij maakt, het heeft een diepgang en duidelijke gedachtes. Iedereen kan zich er zeker in inleven. Vorig jaar heeft hij zijn eerste singles uitgebracht maar nu is het tijd om naar zijn laatste wapenfeit te luisteren!

Het nummer heet ‘Raak Me Daar’ en het voelt eigenlijk vanaf de eerste seconde vertrouwd. Dat komt onder andere door zijn donkere maar warme stem maar ook zeer zeker door het muzikale aspect. Op het podium wordt hij namelijk omgeven door nog 4 topper. Je hoort duidelijk de toetsen, de drums, bas en natuurlijk het gitaarwerk. Verder, zeker toen ik het voor het eerst luisterde, hoorde ik heel erg The Scene hierin maar ook De Dijk, dat lijkt me geen vervelende vergelijking!
De track heeft genoeg rock-allure maar ook de puurheid van de pop muziek, dat komt merendeel juist door het Nederlandse aspect. Je kunt het zodoende gewoon veel beter volgen!

Ja, even wennen maar wel heel goed!

Vorig artikelFather John Misty – Please Don’t Die
Volgend artikelBackgammon – Other Side Of Town

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in