Tja, Jimi Hendrix. Beste gitarist ooit.

Weinig/Geen kunnen wat hij kon op een gitaar en dan ook nog op zo’n hoog niveau.
Helaas hoort hij bij de club van 27 (grote artiesten die op hun 27e zijn overleden zoals Jim Morrison, Janis Joplin, Brian Jones, Kurt Cobain en Amy Winehouse).
Ondanks dat hij zo jong gestorven is en enorm veel optredens gegeven heeft, heeft hij ongeveer 300 onuitgebrachte nummers nagelaten.
Dat deze gitaarvirtuoos een idool werd/is voor velen is wel duidelijk, hier ook weer enkele voorbeelden: Joe Bonamassa, Slash, Lenny Kravitz, John Mayer, Joe Santriani en  Brain May. Ik kan zoveel goede gitaristen noemen maar dit zijn enkele namen.

Jimi Hendrix is dus helaas gestorven op een veel te jonge leeftijd ten gevolge van slaappillen en wijn (hij nam Britse slaappillen en deze zouden sterker zijn dan Amerikaanse). Gelukkig kan worden gezegd dat hij niet is overleden aan heroïne aangezien bij de autopsie hiervan niets werd gevonden in zijn lichaam.

Het is oprecht moeilijk om te kiezen voor een nummer van Jimi Hendrix, het zijn op zich zelf staand allemaal toppers namelijk. Bijvoorbeeld: Hey Joe, All Along The Watchtower en Purple Haze, HITS!
Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op Voodoo Child en dan een opname uit 1969 in Stockholm. Dit nummer heeft alles in zich en Jimi doet alles waar hij goed in is!

Vorig artikelMama’s Pride.
Volgend artikeltraumahelikopter – Last Night I Dreamed I Killed Myself

1 REACTIE

  1. Jimi mooiste is natuurlijk Wild Thing “Live in Monterey”. Zijn naam werd gemaakt , helemaal in trance zet in zijn gitaar in de Hens. Of nee toch Star Spangled Banner waarmee hij de onuitgeslapen individuen die nog op Woodstock ronddoolden compleet verraste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in