Jett Rebel oftewel Jelte Tuinstra. Een fenomeen op zich. Is hoe hij is. Compleet. Eigen. UNIEK.
Daarom was het ook eigenlijk een hele makkelijke beslissing om hem te kiezen als Pick Of The Week. Zeker omdat hij vorige week het nummer ‘Sunshine’ als single uitbracht en daarbij een bijbehorende clip.

Het nummer ‘Sunshine’ staat op zijn meest recente album, ‘Hits For Kids’. Hierop staan nummers allemaal heel variërend van elkaar maar toch compleet gelijk. ‘Hits For Kids’ betekent in feite: het zichzelf willen én durven zijn.Verder, het knappe aan deze gast is en blijft dat hij zo verdomde getalenteerd is. Op de plaat heeft hij ook alle instrumenten helemaal zelf ingespeeld. Dan blijkt het toch dat hij gewoon groots is.

Ook bij optredens laat Jett Rebel zien dat hij een entertainer pur sang is maar tussendoor ook zijn verlegen kant nooit zal verliezen. De interactie met zijn eigen band is een prachtig schouwspel en tussendoor kijkt hij dan wisselend brutaal, ondeugend maar ook heel verlegen het publiek in en praat soms met ze. Ik heb hem nu al een paar keer gezien in hele verschillende settings: Pinkpop, Nieuwe Nor in Heerlen en wellicht de meest unieke in de Stevenskerk in Nijmegen. Prachtig!

Ik vind het wel eigenlijk triest dat de buitenwacht hem soms neerzet als vreemd of raar. Of dingen gaat roepen welke gewoon verkeerd worden geïnterpreteerd. Laten we als Nederland juist trots zijn op een artiest als Jett Rebel. Wat maakt het uit of hij soms een jurk aan heeft, een staartje op recht op zijn hoofd zet of gewoon als artiest alles kan? Dát maakt een muzikant uniek, dát is juist geweldig!
Ik ben echt een groot liefhebber van deze topper en zal hem ook graag blijven zien/volgen en weer graag nieuwe muziek blijven luisteren.

Dus, nu ook gewoon lekker gaan luisteren en kijken naar de nieuwe single!

Vorig artikelPink Floyd – Money
Volgend artikelMumford & Sons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in