Jett Rebel - It's Cruel

Als er één artiest is in Nederland die echt alles kan is het Jett Rebel wel en laat net deze jongeman afgelopen week een geheel nieuw nummer hebben uitgebracht. Dit nummer hoort bij een album welke vrijdag uitkomt genaamd ’truck’. Daarbij kwam ook het nieuws dat Jett Rebel dit jaar maar liefst drie albums gaat uitbrengen!
Als voorloper van dit alles is dus de single ‘It’s Cruel’ uitgebracht.

Op het eerste deel van de ’trilogie’ heeft hij zelf alle instrumenten ingespeeld, en is de productie van de songs minimaal. In een bericht heeft Jelte Tuinstra, wat zijn eigenlijke naam is, laten weten dat er geen computers aan te pas zijn gekomen tijdens de opnames. Alles is opgenomen in zijn oude huis in Soesterberg op een 4 track Tascam Portastudio cassette recorder. Dit is ook heel fijn te horen op het eerste nummer.

Wat verder nog opvalt is dat het album 27 tracks bevat! Daar zitten 7 korte experimentele overgangstracks tussen. Eigenlijk is wordt dit ook gepresenteerd als een conceptalbum. Dus ook alles is mogelijk.
En dat hoort gewoonweg ook bij Jett Rebel. Deze baas kan alles. Dus luister goed naar deze eerste de bluesrock achtige single ‘It’s Cruel’. Het is anders maar echt niet minder goed…. Juist top!

Helaas is er (nog) geen YouTube filmpje dus jullie moeten het even doen met een Spotify linkje!
UPDATE: Gisteren is de clip uitgebracht…. NICE!

Vorig artikelKanye West ft. Kendrick Lamar – No More Parties In L.A.
Volgend artikelThe Cool Quest – Heatwaves

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in