Jett Rebel Stevenskerk1

Wie? Jett Rebel.

Waar? Stevenskerk, Nijmegen.

Wanneer? 15 juli 2014.

Ik ben al een hele poos aandachtig volger van Jett Rebel. Fan vind ik zo heftig klinken. Zijn muziek, enthousiasme, eigenheid en persoonlijkheid spreekt me gewoon enorm aan. Toen het duidelijk was dat er een optreden in de Stevenskerk zou plaatsvinden tijdens de Vierdaagse Feesten was het een snelle keus om daar naartoe te gaan.
Natuurlijk is de locatie al een prachtige plek, een kerk midden in het centrum van Nijmegen. Het was niet de eerste keer dat ik daar was voor een concert, in 2012 ben ik ook daar geweest om Pete Philly te zien dus ik wist een beetje in wat voor stijl het zou zijn. Bij binnenkomst bleek er alleen een piano te staan, precies zoals ik gedacht had.

Jett Rebel Stevenskerk3
Bij de eerste noot die Jett speelde kwam zijn enthousiasme en passie al er meteen uit. Het is zo’n multitalent, dat is niet te beschrijven. Een intro waar iedereen vol verbazing en stilte zat te kijken waarna hij meteen ‘On Top Of The World’ begon te spelen. Met al dat enthousiasme van hem, was die piano al eigenlijk een hele band. Hij bewoog met zijn hele lichaam van links naar rechts (à la Stevie Wonder?!), kon NIET stil zitten en trapte lekker goed op het podium met zijn voeten. Daarbij bleef hij glimlachen van genot en speelde zijn hits in magistrale wijze. ‘Louise’, ‘Do You Love Me At All’ en ‘Tonight’. Naast al dit materiaal speelde hij ook covers zoals The Beach Boys met ‘God Only Knows’ en Joni Mitchell met ‘A Case Of You’. Tijdens ‘God Only Knows’ vroeg Jett om iedereen het refreintje mee te doen, dit gaf een mooie sound in de kerk en hij was enorm dankbaar.
Hoe sterk als hij is als hij zingt of een instrument bespeelt, des te bescheiden is hij als hij praat tussendoor. Dat maakt het eigenlijk nog mooier want de muziek spreekt voor hem. Die stem laat hij ook in alle varianten horen… Heel knap wat hij ermee doet.
Bij een van de laatste nummers was het voor iedereen een verrassing dat hij het podium af liep, niet om te stoppen maar juist om naar boven te lopen, richting het orgel. Wat hij daar liet horen zullen nog veel mensen bijstaan. Iedereen stond (letterlijk) te kijken wat hij klaarspeelde.Als afsluiter speelde hij een ode aan zijn moeder en dat was ‘You’ve Got A Friend’. Hier deed het publiek ook weer luidkeels mee en dit zorgde waarschijnlijk voor kippenvel bij de meastro zelf.

Jett Rebel Stevenskerk
Al met al heb ik meer dan een uur geleefd op de planeet Jett Rebel. De tijd vloog enorm hard helaas. Zoals ik al hierboven aangaf… Zijn enthousiasme, passie, kracht, plezier en persoonlijkheid maken deze show zo super. Ondanks ‘alleen’ een piano te bespelen, dat maakt niks uit. Dit was een compleet concert. WOW!
Foto’s heb ik geleend… Ik was zo in vervoering dat ik alleen maar heb zitten luisteren en niks anders kon doen…
Echt zoals op een planeet.

Jett Rebel Stevenskerk2

Vorig artikelThe Silverfaces – Thoughts Of You
Volgend artikelDeutsche Schallplatte !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in