Fucking lekker!

Ik kan wel gaan doen alsof ik Jeroen Kant heel goed ken, dat is namelijk niet zo.. Sinds vorig jaar gingen mijn alarmbellen daarentegen wel rinkelen! Jeroen deed namelijk mee aan de Popronde. Destijds onder de naam Sheewawah. Ik zag het, hoorde het en dacht: die heb ik al eens eerder gezien & gehoord! Dat klopte ook. In 2013 heeft hij namelijk meegedaan aan het programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Best mooi om te zien dat er toch velen via dat format een weg hebben gevonden in de muziekwereld. Sindsdien is het een hard werkend iemand die de Nederlandse taal fantastisch goed laat klinken in een steeds afwisselend jasje.

Afwisselend? Ja, best wel. Blues, folky, roots maar ook zeer zeker is de rock kant eentje die hem kan bekoren. Hij heeft een paar dagen geleden de EP ‘Diesel’ gedropt. Dat deed hij niet alleen. Samen met zijn bassiste Judith Renkema en drummer Jan Pohl heeft hij iets fantastisch plaatje gemaakt. Ik wil de titeltrack écht even extra aandacht geven. Wát een fantastische sound.. Vuig! Als ik deze term kan gebruiken, ben ik een tevreden man. Ik proef enorme Black Keys invloeden en misschien ook wel wat ZZ Top maar dit alles omvattend in een geweldige Nederlandse song. Tekstueel lekker, goed te volgen en de rauwe stem van Jeroen voelt enorm natuurlijk aan. Geen moment saai. Mede ook door het muzikale spectrum van Judith en Jan en de uitspattingen van Jeroen zelf op gitaar. Nu heb ik het alleen over deze track, maar ga die hele EP checken. VET!

Wedden dat ie lang blijft hangen? Man oh man!

Vorig artikelChef’Special – Trouble
Volgend artikelNathaniel Rateliff – And It’s Still Alright

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in