Wat een geweldenaar!

Jermain Bridgewater… Zijn naam kan bekend voor komen en dat is logisch. Hij heeft een tijd geleden een review over zijn EP gehad op CamielMusic en dat kwam volledig door zijn optreden tijdens de Popronde. Die heeft hij hoe dan ook geweldig gerockt afgelopen jaar. In Eindhoven stond hij, geloof ik tenminste, in een coffeeshop. Met zijn band maakte hij er een geweldig feestje van waar ook een oude opa de show stal door energiek te dansen. Maar wat Jermain laat horen is gewoon een heerlijke mix van hiphop, Afrikaanse invloeden maar ook zeker wat elektronische vibes erbij.

Dit is zijn eerste nummer sinds diezelfde ‘Take Me To The Bridge’ EP waar ik het al over had; ‘Garfield’ is de titel. Het is een hele easy going vibe wat je krijgt te horen, daarbij is de flow van Jermain ook spot on. Het past precies, het voelt goed en de sound wat ie heeft is echt master. Ook het verschil tussen de coupletten en dan die meer energieke vibe tijdens het refrein is heerlijk. Opbouw, intensiteit en persoonlijkheid klopt voor de volle 100%.
Uiteindelijk blijft de insteek hetzelfde, dansbaar maar ook met teksten die volledig te volgen zijn. Misschien nu iets minder samenzang van de band zoals bijvoorbeeld ‘Madeleine’ maar uiteindelijk voelt het vertrouwd en is het hoe je Jermain Bridgewater graag horen.

Start met een fijne flow, start en eindig met deze nieuwe!

Vorig artikelEmil Landman – Wish You Could
Volgend artikelGorillaz – Humility

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in