jeangu-macrooy-mobileOh oh oh…
Wat is het toch een geweldenaar: Jeangu Macrooy.

Ik heb hem in het avontuur wat Popronde heet (helaas) maar 1x gezien en dat was wel de eerste, in Nijmegen. Daar speelde hij met voltallige band en dat was in het Archief. Prachtige plek voor deze te gekke zanger.
Jeangu is geboren en getogen in Paramaribo, Suriname. Om zijn muzikale carrière naar het volgende niveau te tillen is hij naar Nederland verhuisd om daar te gaan werken met Perquisite. Natuurlijk beken van het duo Pete Philly & Perquisite. Als producer zijnde kon hij daarna tekenen bij zijn label Unexpected Records.

In april kwam zijn EP uit en nadat zijn nummer ‘Gold’ heb ik helemaal grijs gedraaid. Maar nu is het natuurlijk tijd voor iets nieuws! Ook ‘Brave Enough’ staat op deze EP (met dezelfde titel overigens).
Het is melancholisch, sfeervol en ontroerend. Dat heeft natuurlijk te maken met de prachtige stem van Jeangu maar ook net zoveel met het mooie arrangement. De strijkers nemen je mee en zorgen ervoor dat je alles volledig in je opneemt.

Een paar dagen geleden zag ik op Facebook dat het werk voor hem erop zit. Na 6 maanden van schrijven is hij klaar met het opnemen van zijn debuutalbum. Daar kijk ik als ik eerlijk ben al reikhalzend naar uit!
Waarschijnlijk zal het nog wel een poosje duren voordat deze uitkomt maar dat houden we wel vol als we nog kunnen luisteren naar ‘Gold’ en nu dan ‘Brave Enough’.

https://www.youtube.com/watch?v=JkClEv_PsI4

Vorig artikelRobbing Millions – In The No Air
Volgend artikelThe Lumineers – Sleep On The Floor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in