Spot on!

Plots komt er voorbij op de socials dat dit het tweede nummer is wat Jasper Schalks heeft uitgebracht als een opmaat naar een volledig album. Huh? Hoe dan? Jasper, bij deze verontschuldigingen! Maargoed; beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Daarbij is het misschien wel goed dat de eerste niet voorbij is gekomen aangezien dit nummer wel meteen een voltreffer is en ook wel wat persoonlijke gelijkenissen heeft. Maar daarover later meer. Jasper Schalks bewandelt heel erg fijn zijn eigen route en doet dat met een fantastisch fijne sound die vol zit met americana en folk met meermaals het geluid van een mondharmonica en strak gitaarspel. Het tweede nummer dus en een opmaat naar het album ‘Sand This Storm’. Nou, klaar ervoor?

‘Close The Bar A Little Later’ is misschien nu wel hetgeen wat de meeste mensen willen… Maar het is ook in het normale leven (is dat er nog?!) iets wat vaak wordt geroepen tegen een barman… ‘Och! Blijf toch nog even open’ of ‘Nog eeeeeentje?’ maar ook dat iedereen wel eens zijn hart heeft weten te luchten tegen de desbetreffende barman. Iets kleins of soms hele levensverhalen. En ja, dat is eerder normaals dan incidenteel; uit ervaring! Dit allemaal wordt middels een heerlijke vibe bezongen. Al eerder aangegeven maar de mondharmonica horen we, een heerlijke relaxte vibe straalt van Jasper af evenals de stem die warm is. Als er ook nog een sterke gitaarsolo in zit én het mooie spel op viool is het eigenlijk een compleet plaatje.
Toch nog een heel sterk stukje eruit belichten; een jongen loopt met zijn vriend hand in hand over straat en worden in elkaar geslagen; dat Jasper dan ook heel erg sterk zingt… Homo zijn is geen keus, een ontzettende eikel zijn wél.

Vorig artikelDawn Brothers – Vista Cruiser
Volgend artikelBlood Red Shoes – A Little Love

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in