Janne Schra laat positiviteit horen op PONZO.

LP Janne Schra (Mobile)

Daar issie dan… De CD van Janne Schra! Een weekje geleden uitgekomen, in een weekje geleden al gelijk meerdere keren gedraaid. Dát is eigenlijk al gelijk een goed teken. Een tijdje terug heb ik het al gehad over het nummer ‘Everything I Do Ooh Ooh’ en nu zal ik meer schrijven over de CD PONZO.

Waarom ik de positiviteit heb genoemd is omdat dat juist de boodschap is die Janne Schra wilt overbrengen. Dat is hartstikke goed gelukt! Al vanaf het eerste moment. Het eerste liedje ‘Ship’ is gelijk iets dat langere tijd in je hoofd blijft hangen en vervolgens krijg je de single: ‘Everything I Do Ooh Ooh’ welke daar extra hard overheen dendert! Even de rust en melancholie opzoeken bij het nummer ‘Good Now’. Desondanks wordt dit niet gelijk een nummer waar je depri van wordt of diep treurig. Eerder ga je nadenken en filosoferen.
Om het toch maar even aan te kaarten: Torre Florim van De Staat heeft het album geproduceerd en eraan meegewerkt (+ vriendlief van Janne). Datgeen is te horen in enkele nummers en zeker in ‘Carry On’ & ‘Scare Me’. Onmiskenbaar dat deuntje! In dat laatstgenoemde nummer zit ook een lollig tekstje in: All I Want You To Do Is Scare Me And Be Sellfish. Deze blijft 100% zeker hangen!! Dat de CD van Janne erg variërend is, is te horen op het nummer ‘City’. Puur en open.
Een beetje mysterieuze track is ‘100 pictures’. Een zachtere zang, strak ritme en een hele fijn opbouw in het geheel. Afsluiter ‘Little Bamboo’ blijft daarentegen heel erg klein en heel fragiel. Een mooie einde.

Janne Schra

Zoals te lezen valt is het allemaal heel erg variërend. Niet alleen qua muzikaliteit want dit is van heel erg vrolijk naar heel erg klein en compact. Zeer sterke arrangementen zijn hierin dus gevonden en samengesteld. Maar ook de altijd herkenbare stem van Janne Schra is erg afwisselend. Heel open, krachtig of anders heel zacht en soms met die heerlijke rauwe rand erover heen. Wellicht was het concept om dit in huiskamerstijl te werken het succes want het klopt allemaal!!
Je blijft ook vanaf het begin tot het einde aandachtig luisteren, juist door die afwisseling in de muziek maar dan wel weer met steeds weer diezelfde boodschap: positiviteit! Het is een plaat geworden welke je vaker zult afspelen en steeds weer blij van wordt. Erg top!

Om jullie even te laten genieten de vrolijkheid erbij hoort:

Vorig artikelBalthazar – Then What
Volgend artikelBakermat – Teach Me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in