Machtig mooi!

Oke, het is een primeur. Het is officieel nog niet bekend maar soms moet je een beetje dwars zijn, niet? Voor diegene die het niet weten… Ik ben niet alleen de man van CamielMusic maar ook de coördinator van Popronde Sittard. Dat is ondertussen al mijn 4e jaar. In die jaren organiseer ik ook altijd iets in het Gruizenkerkje, wat ook niet onbekend is lijkt mij! Zo ook dit jaar. Er zullen 3 artiesten optreden en ze zijn behoorlijk divers, dat kan ik je sowieso al vertellen! Maar de eerste naam die ik dus eigenlijk verklap voor Popronde Sittard is de dame die hierboven staat: Janna Lagerström.
Maar wie is Janna Lagerström nu eigenlijk? Janna maakt Nederlandstalige muziek; poëtisch, dromerig, nadenkend, interessant. Vaak alleen met haar gitaar waardoor het allemaal nóg wat kwetsbaarder en eerlijker over komt. Toen ik dit voor het eerst hoorde dacht ik onmiddellijk aan Eefje de Visser en dat komt door die zeer unieke teksten en de sfeer die ze creëert. Geen vervelende vergelijking lijkt mij!

Als je dan dit nummer hoort, dan ga je sowieso over hetgeen nadenken. Het gaat over telefoonangst, iets wat een onderwerp is wat zeer zeker in deze tijd past. Of zoals ze er zelf over zegt: ‘Meestal kan ik er goed mee overweg, maar soms heb ik dagen waarop alles te snel gaat en ik niet mee kan in het tempo van de wereld. Dat vind ik overweldigend: met Instagram, bellen, berichtjes en je agenda is de telefoon het boegbeeld van bereikbaarheid. Ik zou ‘m op zulke dagen het liefst uitzetten, thuisblijven en de dekens over mijn hoofd trekken, maar dat kan natuurlijk niet.’ Dit is absoluut iets wat voor velen zal gelden. Het wegduiken weet ik niet maar dat het allemaal overweldigend is, is een feit.

Dus check deze muziek en weet dat deze geweldige zangeres op zaterdag 27 oktober in het Gruizenkerkje staat. Hier MOET je bij zijn!

Vorig artikelMumford & Sons – Guiding Light
Volgend artikelWhispering Sons – Alone

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in