Zo uitermate fijn!

Jan Terlouw Junior is een zanger en pianist met een voorliefde voor jazz, soul, blues, klassieke muziek en hiphop. Dat allemaal samen is op ieder moment te horen als je zijn muziek hoort. Het ademt gewoonweg alles waar muziek voor staat. Daarbij heeft het ook een lekkere ouderwetse stoflaag erop zitten die ook wel steeds wordt afgeveegd en dan een modern sausje krijgt. Jaren ’20 meets ’the tens’. Vorig jaar heeft Jan Terlouw Junior ook meegedaan aan de Popronde en deed dat niet onverdienstelijk! Zijn naam werd nogmaals bevestigd en kwam meer in de spotlights. Maar nu is het alsof hij dit alleen doet. Nee nee, niet voor niets staat er & The Nightclub bij! Zijn begeleidingsband bestaat uit: Isaac McCluskey (trombone/achtergrondzang), Stef Bulten (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums). Dan weet je ook onmiddellijk waar de vele stijlen vandaan komen!

De reden waarom nu een nieuwe track de wereld in wordt geslingerd is omdat de hele ‘bende’ allereerst een vijfdaagse tour maakt langs de Waddeneilanden en vervolgens op enkele andere unieke locaties speelt door Nederland. Toch is het ook weer iets anders qua sound dan wat je normaliter hoort of meemaakt bij Jan. Desondanks is het een nummer wat perfect in deze magistrale zomer. Je krijgt er een heerlijk gevoel van! Zoals hij zelf erover zegt: ‘Ik schreef het lied voor een onbereikbaar meisje waar ik maandenlang smoorverliefd op was. Als laatste romantische redmiddel bracht ik een muzikale ode aan haar en zo won ik uiteindelijk haar liefde, een filmisch cliché dat werkelijkheid werd’. Met die wetenschap kun je lekker wegdromen en ook wel genieten van de clip die erbij hoort.

Daarom ook nu lekker ‘Just One More Day’ beluisteren en zoals velen deden na de shows op festivals: de melodie eindeloos blijven fluiten na afloop!

Persfoto: Peter van Hal.

Vorig artikelEmil Landman – Darling
Volgend artikelThe Sore Losers – Dark Ride

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in