Sterk spel

Toen ik zag dat er Jan Teertstra solo muziek uit zou brengen, werd ik wel heel erg blij. Jan Teertstra vind ik namelijk een fantastische muzikant! Voornamelijk bekend op de basgitaar. Hij speelt in bands zoals Orgel Vreten, Sunday Sun & Laura Jansen maar ook zijprojecten zoals bij Spinvis of Johan (toetsen)! Wat ik heel tof vond, is het project Sputnik 9 (zoek even op, hier op de site, super!), deze viel mij bij in goede aarde. Toch heeft hij zichzelf meer en meer ontwikkeld en werd het tijd om zelf muziek op te nemen en uit te brengen. Een album waar hij samen met Orgel Vreten vriend Darius Timmer aan heeft gewerkt. Toch is het nét iets anders, maar daar kwam ik pas later achter. Jan heeft een maandje geleden gewoon, omdat het kan, twee singles de wereld ingeslingerd en die zijn meer dan de moeite waard om te luisteren.

Even terug naar het stukje solo album maar nét anders. Ja, het is echt een solo album maar het toffe eraan vind ik het volgende. Naar het schijnt zijn alle nummers die op het album komen bewerkingen van nummers van Robert Long. Een begenadigd Nederlandse zanger was hij. Toch heb ik zijn nummers niet beluisterd en luister ik alleen die van Jan. Als je dan deze twee singles hoort, is het hele sterke en eigentijdse muziek. Uiteraard heeft Jan een heerlijk sausje eroverheen gegoten. Spinvis invloeden? Ja, dat kun je zeker stellen. De mix van enkele elektronische klanken, strijkers en natuurlijk (heel belangrijk!) zijn basloopjes, zijn magistraal. Maar de stem van Jan ligt gewoon ontzettend fijn in het gehoor, het gaat erin als koek en is ontzettend goed te volgen ondanks de soms mysterieuze teksten. Ohja, het album heeft ook een titel! ‘Ik had op meer gerekend’ komt, als het goed is, op 28 augustus uit en is al te bestellen op zijn website.

Vorig artikelWill Butler – Surrender
Volgend artikelFFOOSS – Riesbodies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in