Het is al een tijdje geleden dat ik een Classic op CamielMusic heb gedropt dus ik vond het er weer eens tijd voor. Hoe ik soms op mijn keuzes kom weet ik ook niet. Het is wel eens dat er een nummer plots in mijn hoofd tevoorschijn komt maar dat was nu niet het geval.
Denk dat het nu zo’n week geleden is dat ik weer eens iets hoorde van Jamiroquai. Het is misschien niet de grootste artiest die er is maar toch wel heel excentriek persoon. Zijn echte naam is Jay Kay en staat toch wel bekend om wat ‘aparte’ dingetjes. Hij heeft een ‘haatrelatie’ met de pers, heeft enorm veel hoeden in zijn bezit welke hij ook met heel veel plezier draagt en hij heeft een grote liefde voor auto’s, luxe/sportauto’s welteverstaan.

Genoeg over hem zelf, nu meer over Jamiroquai. Zoals gezegd, de band rondom Jay Kay. Vooral in de jaren ’90 waren ze succesvol. 1992 was de doorbraak en daardoor kon hij bij het label Sony tekenen voor welgeteld 8 albums! Maar de band is nooit hetzelfde gebleven. Ze wisselden van muzikanten bij bosjes! Elk jaar was het raak. Maar toch bleven er hits komen en komen.

Ik heb het nu over ‘Virtual Insanity’ maar natuurlijk moet je ook luisteren naar ‘Deeper Underground’, ‘Cosmic Girl’ en uiteraard ook ‘Canned Heat’ (ik moet dan altijd denken aan de band….). Mijn Classic stamt uit 1996 en staat op het album ‘Travelling Without Moving’, het derde meesterwerkje. Hij staat uiteindelijk toch bekend om de mix tussen funk, disco en acid-jazz. Het is misschien wat apart maar toch heeft hij er enorm veel succes mee gehad!

Tijd om weer eens te luisteren naar deze Classic. Have fun!

Vorig artikelThe Academic – Mixtape 2003
Volgend artikelMiike Snow – My Trigger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in