James Vincent McMorrowHet kan best hoor, dat je nog nooit van James Vincent McMorrow gehoord hebt. Dat mag en is niet heel raar maar ik zou ‘m vanaf nu wel een klein beetje onthouden.
Deze Ierse zanger heeft zo’n 6 jaar zijn debuutalbum uitgebracht maar dat is helemaal niet te vergelijken met waar hij nu staat of wat voor een muziek hij produceert.

Waar het eerst afwachtend, rustig en timide was is het nu juist allemaal zeer gecontroleerd. Dat bedoel ik uiterst positief: zelfverzekerd, energiek en nu ook van akoestische folk naar een zeer prettige elektronische sound. Daarbij is zelfs de muziek van James Vincent McMorrow gekozen voor seizoen van de TV-serie Game Of Thrones. Dát geeft een carrière een extreem goede boost.

Maar nu dus, het nummer ‘Rising Water’. Het kabbelt (damn, goede woordgrap) wel in eerste heel fijn voort. Uptempo, de duidelijke kopstem en mooie teksten zorgen ervoor dat je erg geboeid blijft. Naar mate het nummer vordert kom je erachter dat het daadwerkelijk enorm catchy is en daarom blijft het ook behoorlijk hangen! Dat heeft mede te maken met de basssynthesizer, zéér duidelijk aanwezig maar nooit vervelend. Je proeft gewoon de soul ervan af druipen en dit zal hoogstwaarschijnlijk ook gelden voor het gehele album ‘We Move’ welke ook nu is uitgebracht.

Ik kan ervan genieten, vaak!

Vorig artikelGlass Animals – Life Itself
Volgend artikelDawes – When The Tequila Runs Out

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in