Easy going!

Tips krijgen is altijd fijn. Zo ook nu. Afgelopen week kreeg ik de tip om eens te gaan luisteren naar deze track. Het was me (uiteraard) ontschoten en heb nu gelukkig de tijd gehad om toch te gaan luisteren naar ‘Barefoot In The Park’. De naam James Blake zal de meesten wel wat zeggen. Deze Britse musicus kan veel zelf bereiken: zingen, produceren en opnemen. Hij is het meest bekend waarschijnlijk van de joekel van een hit ‘Limit To Your Love’ maar heeft ondertussen ook samenwerking met Kendrick Lamar en Chance The Rapper achter zijn naam. Maar dan even naar Rosalía, de andere naam in de titel. Zij is een Spaanse zangeres, een Catalaanse om precies te zijn.
Haar stijl kun je een beetje samenvatten als moderne flamenco muziek, folk en art pop maar wel alles in haar eigen moederstaal.

Door naar de track! ‘Barefoot In The Park’ dus. Naar hij schijnt had de manager van James Blake haar een laten horen, een eerder album. James was zó overdonderd van de sound van Rosalía dat hij oprecht hoopte en de absolute wil had om ooit eens samen te werken met deze Spaanse. En zo geschiedde! Ze hebben samengewerkt, maximaal 1 hele dag. En dan toch in totaal zo’n 2 à 3 track gemaakt samen. Waaronder dus deze. Het is een hele pure en intieme track. Meeslepend, donker, geheimzinnig maar toch ook wel een typische James Blake stijl. Je voelt namelijk ook de Spaanse invloeden met die folky flamenco stijl en natuurlijk doordat er in het Spaans wordt gezongen. Ideaal om bij weg te dromen!

Laat je verrassen!

Vorig artikelRhinorino – Love
Volgend artikelFrank Carter & The Rattlesnakes – Crowbar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in