Jake Bugg GimmeEerlijk is eerlijk….. Ik was even ‘Jake Bugg moe’. Waarom? Ik zag hem twee jaar geleden op Pinkpop en dan was zo’n vervelend saai optreden… Toen was ik ook echt klaar met deze jonge Brit.
Iedereen kent het nummer ‘Lightning Bolt’ nog wel. Een jong gastje met een clip in Amsterdam. Daarbij was zijn debuutalbum een regelrechte topper die ook uit het niets kwam.
Daarna ging het heel snel met Jake en wellicht té snel… Voor zijn tweede album, Shangri La, ging hij werken met een van de grootste producers: Rick Rubin. Natuurlijk was het geen slecht album en zeker niet slecht qua klank maar er stonden minder ‘sterke’ nummers op als op zijn eigen Jake Bugg album. Ik denk dat het allemaal te snel is gegaan. Tóch wil ik het nummer ‘What Doesn’t Kill You’ noemen, dat vind ik wel echt een knaller.

Na die periode heeft hij (gelukkig) even rust gepakt om toch weer op zichzelf te komen en echt eigen muziek te maken. Schijnbaar wilde hij het allemaal ‘donkerder’ maken dan voorgaande albums. Dat moet dan wel gelukt zijn want de nog altijd pas 22 jarige Brit heeft toch ruim twee jaar erover gedaan om zijn derde album te maken. Dit album genaamd ‘On My One’ komt op 17 juni uit en dit is zijn eerste echte hitsingle.
‘Gimme The Love’ is verdomde goed! Echt weer een nummer wat je gewoon een paar keer kan beluisteren zonder dat het saai wordt. Heerlijk up tempo, Jake zit er bovenop, lekkere gitaarsolo, even gas terugnemen om vervolgens weer echt te knallen. Ja, dit is een hit. Zeker weten!

Checken mensen, checken!!!

Vorig artikelSoviet Grass – Heroes of the Sudan
Volgend artikellost/ctrl – ep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in