BOH JA!

Ondertussen hebben al flink wat bandjes de revue gepasseerd die dit jaar meedoen aan de Popronde. Wat heel duidelijk is, is dat Jagd daarin niet mag ontbreken! Wát goed zeg.
De kans is redelijk klein dat je echt geen flauw idee wie of wat Jagd nu daadwerkelijk is! Nou, dan is CamielMusic daar om dit uit te leggen. Het is een viertal komende uit Amsterdam en bestaat uit Jos Neering op gitaar, Timo Mes op drums, Luuk Meijer op bas en ze hebben een vrouwelijke zangeres wiens naam Nanne van der Linden is. Als je je afvraagt wat voor een sound dit viertal produceert is eigenlijk het beste om gewoon te luisteren maar aangezien ik in eerste instantie van het schrijven ben; het is snoeihard maar heerlijke indie met strakke punk.
Dat ze potentieel hebben is wel duidelijk. Vorig jaar hebben ze de Amsterdamse Popprijs gewonnen en nu zijn ze ook als 3voor12 en Never Mind The Hype talent uitgeroepen voor tijdens de Popronde.

Nu hebben ze ook natuurlijk muziek. Daar draait het namelijk allemaal om. ‘Do Something’ is hun laatste wapenfeit maar ik wil ook zeer zeker even ‘Parlay’ hebben genoemd. Daar maakte ik kennis mee en die is ook meesterlijk.
Dusssss, iets nieuws! Lekker vlammend begin met korte snelle stukke op gitaar en drums en dan meteen de herkenbare en felle stem van Nanne erbij. Het kenmerkt  de stijl, de furie maar ook de kracht van Jagd (hey, dat rijmt!).
Als je in het refrein belandt zijn het de hoge tonen en de tempoversnelling die voornamelijk opvallen, wat een kneiter zeg! Je voelt de punk gewoon meteen door je hele lichaam heen vliegen. Het lichaam komt er sowieso wel veel in voor…. Het gaat gewoon over seks. Lekker toch!

Dussssss… Wil je Jagd zien? Dat moet zeker en vast gaan lukken. Check de data hier.
En nu mag je dan de track gaan bekijken én luisteren! Zit je goed? Mooi. Let’s go!

Vorig artikelHurts – Ready to Go
Volgend artikelWarhaus – Mad World

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in