JA! Gewoon JA!

Mijn grote favoriete Popronde band van afgelopen jaar, Jagd, heeft een nieuwe track de wereld ingeslingerd. Dus het is ook volkomen logisch dat deze dan op CamielMusic komt te staan!!
Pas geleden stond er een interview met frontvrouw Nanne van der Linden op de site, een Throwback naar de popronde. Daarin was ze openhartig en zijn er al genoeg plannen om door te stoten. Dit nummer stond al klaar en zal hen daarin sowieso gaan helpen.

‘Awkward’ is wellicht een relatief rustige Jagd track. Voor hun begrippen. Niet helemaal maar toch anders. Natuurlijk zitten er de geweldige kenmerken in het nummer: de geniale riffs op de gitaar door Jos Neering, het sterke ritme van Timo Mes op drums en natuurlijk de pompende bas van Luuk Meijer.
De coupletten zijn dus wat rustiger, meer vertellend en het aanvoelen van de sfeer. Het refrein pompt wel wat energie erin. Maar na een dikke 3 minuten is het tijd voor rust. Het komt helemaal tot rust, Nanne houdt steeds hetzelfde regeltje aan en in de tussentijd voel en hoor je dat het ritme en het volume omhoog schiet. De laatste halve minuut is het gas geven, Nanne trekt haar scheur weer volledig open en is het eigenlijk hetgeen waar Jagd om bekend staat: gas geven, energiestoten geven en veel power eruit gooien. Dat met te gekke muzikale kwaliteiten en heel veel liefde voor het vak!
De clip is overigens opgenomen tijdens optredens gedurende de Popronde. Heerlijke sfeerimpressies. Het is hoe dan ook een band om in de gaten te houden en te checken. Live, meesterlijk. Super aardige mensen en mega enthousiast. Toppers!

Knallend het weekend in!

Vorig artikelCar Seat Headrest – Nervous Young Inhumans
Volgend artikelDeWolff – California Burning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in