Heerlijke stem!

Het is een tijdje geleden maar Jacob Banks heeft al eens hier op CamielMusic gestaan. Dat was destijds met het geweldige ‘Chainsmoking’. Aangezien deze jongeman nog wel redelijk onbekend is, wil hem nogmaals voorstellen en logischerwijs goed in de spotlights zetten.
Jacob Banks is een 26 jarige (24 juli 1991 red.) komende uit Birmingham, Engeland. Hij is vanaf 2012 echt bezig met muziek, dus zolang is dat nog niet. Hij deed destijds mee aan een wedstrijd voor de reclame van Adidas maar hij heeft ook al met een track in Fifa gezeten! Ook is zijn nummer ‘Worthy’ gebruikt bij een aflevering van de populaire serie Suits. Ondertussen heeft deze geweldige zanger al 3 EP’s uitgebracht.

Waar ‘Chainsmoking’ nog best veel hiphop in zat, hoor je hier veel meer de soul ingang. Het is meeslepend, grootser en eigenlijk gewoon anders. Zijn stem is zwaar, donker uiteraard en je denkt soms dat je naar een andere zanger luistert: Rag ’n Bone Man. Maar het is uiteraard Jacob Banks! De piano en de strijkers die hem begeleiden zijn wel heel belangrijk; het zorgt er alleen maar voor dat de stem van Jacob nóg beter en krachtiger lijkt. Je voelt daarbij ook de urgentie, hij wilt echt zijn verhaal vertellen. Machtig mooi!

Soms moet je niet teveel verder vertellen: soms moet je luisteren.

 

Vorig artikelHarry Styles – Kiwi
Volgend artikelDe Staat – Round

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in