Beter laat dan nooit!

Een tip krijgen is altijd fijn. Dat heb ik wel vaker gezegd en daar blijf ik bij! Het is nu een tip van mijn vriendin. Het is soms ook gewoonweg lastig om steeds weer tot nieuwe muziek te komen. Inspiratie genoeg vaak maar een nieuwe impuls is echt prettig.
Vandaag heb ik het over Jacob Banks. Jacob Banks is een 24 jarige zanger uit Engeland, Birmingham om precies te zijn. Sinds 2012 is hij eigenlijk al bezig met muziek. Destijds deed hij mee aan een wedstrijd vanuit Adidas, reclame dus. Een dik jaar later bracht hij zijn eerste EP ‘The Monologue’ uit, in 2015 was het ook al tijd voor de 2e; ‘The Paradox’. Dit deed hij overigens allemaal zonder platenlabel! Ook kreeg hij zeer veel bekendheid doordat een nummer van hem werd gebruikt in de serie Suits.

Maar nu gaat het om zijn huidige muziek! ‘Chainsmoking’ is toch al zo’n 2 maanden geleden uitgebracht maar daar was ik nog niet zo van bewust. Als je de eerste paar secondes hoort denk je wellicht dat het Rag ’n Bone Man is! Maar nee. Jacob Banks heeft inderdaad wel net zo’n rauwe, soulvolle stem en de passie spat er ook van af. Jacob zit in een hoekje vol soul, urban en hiphop. Dat hij wel stappen heeft gezet is wel duidelijk want in FIFA15 zat zelfs een nummer van hem, ‘Move With You’.
In april is zijn laatste EP ‘The Boy Who Cried Freedom’ uitgekomen met daarop dus deze geniale track. Een pareltje!
Maar wel nog even een anekdote…. Hij houdt niet van zingen!!! Zichzelf uitdrukken wilt hij graag en toevalligerwijs gebeurd dat wanneer hij zingt.. Maar het is niet zijn favoriete bezigheid. Apart he?!

Ga lekker het weekend in mensen! Check Jacob Banks!

Vorig artikelSunday Kids – Southside
Volgend artikelGolden Earring – Twilight Zone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in