Ein-de-lijk

Misschien iets overdreven die titel, maar mijn gevoel zegt dat dat wel zo is. Ondanks dat meneer Jack White al een paar tracks van zijn komende album heeft uitgebracht is dit wel eentje waar menig liefhebber van gaat houden. Maar daarover later meer. Deze maand komt deze grootheid met een nieuw album, die heeft de titel ‘Boarding House Reach’ gekregen en zoals gezegd, er zijn al een paar tracks uitgekomen. Het laatste echte wapenfeit van Jack White was ‘Lazaretto’, wel eentje die is blijven hangen. Desondanks is dat wel alweer zo’n 4 jaar geleden dus mooi dat er iets nieuws komt. Overigens, Jack White kennen we natúúrlijk van The White Stripes, mocht je even twijfelen 😉

Vanaf de eerste seconde is het raak. Heerlijk vettige gitaarsound en we zijn los! Drums erbij, een kreet en het mag echt beginnen. Ook de hoge (en soms lage) samenzang die steeds tijdens ‘Over And Over’ wordt gezongen is wel aanstekelijk. Tóch wordt het soms ietwat hysterisch maar daar luister ik overheen. Het gaat me nu echt puur om dat heerlijke goede muzikale aspect en er zit weer genoeg passie en rock in. Precies hoe we willen dat Jack White klinkt.
Als dit een voorbode is voor de rest van het album, zit het wel snor. Maar dan mag stiekem wel die soms ietwat hysterische samenzang een beetje afvlakken en het rock gedeelte nóg meer groeien!
Toch heb ik er het volste vertrouwen in dat meneer White weer een pareltje zal afleveren. Check hier dus die track!

Vorig artikelInterview Emil Landman: ‘Ik denk dat er nog genoeg deuken in het huisje te zien zijn’
Volgend artikelThalamus – Everything

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in