Jack and the Weatherman (33) (Mobile)

Ja, de EP is al heel eventjes uit maar dat wilt niet zeggen dat ik er niet over zal schrijven! Integendeel, met heel veel plezier. Jack and the Weatherman hebben hun tweede EP uitgebracht en deze is net zo plezierig om naar te luisteren net als de eerste. Anders dat wél.

Jack and the Weatherman heeft een lekkere groei doorgemaakt. Ik heb ze ”ontdekt” gewoon via hun nummer ‘Free’. In de tijd dat het nummer vaker en vaker gedraaid werd op de radio, heeft dit duo zich gestort op de Popronde. Gelukkig hebben ze ook in Sittard hun ding gedaan en het was top (zie foto).

Nu hebben ze dus de EP Homewards uitgebracht. Hier staan zes nummers op en hebben zichzelf genoeg uitgedaagd. Zo hebben ze sowieso een ukelele toegevoegd aan hun spel en ook soms wat percussie. Laat ik maar gewoon beginnen met nummer 1: ‘This Town’. Meteen bekend geluid, fijne samenzang tussen Berry Krikken & Sebastiaan Weerman. Het is herkenbaar! ‘Promise’ is wat rustiger en serieuzer, het heeft een fijne opbouw, het is melodieus en ook krachtig! ‘Life Is Short’ is een luisterliedje maar wel om uiteindelijk een grote glimlach te krijgen en tegelijkertijd ook wetende dat de tekst klopt!
Je hoort de volwassenheid erin terug en het is ook allemaal heel anders dan de EP ‘Something Positive’. Ze hebben dit ook zo bedoeld, ze wilden zichzelf ontwikkelen. Het nummer ‘Losing You’ is puur! De reggae hoor ik wat meer terug, de hiphop ook. ‘Being Me’ is juist een folky-achtig nummer. De percussie heeft echt meer meerwaarde en ik tik eigenlijk gelijk mee. Heel fijn nummertje, het is compleet! Afsluiter ‘How Long Has It Been’ tekent de groei van de heren. Eigenlijk komt hier alles we samen. De volwassenheid, de samenzang & het verhaal. Het klopt!

Zoals te lezen valt: het is een groot verschil maar eigenlijk blijft het wel hetzelfde. Ze zijn gegroeid, ze weten wat ze willen, ze hebben gedaan wat ze wilden. Het is allemaal wellicht wat minder ‘vrolijk’ maar het is nog altijd dezelfde sound, daaraan is niks verandert en zal ook niks veranderen! Je hoort bij elk nummer de stappen die ze hebben doorlopen om tot dit mooie eindresultaat te komen!

De clip hebben ze tijdens hun zevendaagse fietstocht opgenomen om tegelijkertijd hun EP te promoten. Check het en ga die EP checken!!

Vorig artikelB.B. King – Three O’Clock Blues
Volgend artikelMitch Josten – Southern Breeze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in