jackweather (Mobile)

Het is maandag… Het zonnetje schijnt.. Dus waar denk je aan? Juist ja, heerlijke muziek. Dus dacht ik bij mezelf.. Wat past er nu precies op dit moment daarbij? Dat kon maar één ding zijn: Jack and the Weatherman.

Wie? Juist, ik zal even een korte introductie geven (niet dat ik ze zelf zo goed ken, maar toch…):
Jack and the Weatherman zijn twee gasten uit Haarlem komen, Berry Krikken & Sebastiaan Weerman. Het is een duo oorspronkelijk uit Emmen dat enorme laid back muziek maakt. Geef hun een gitaar, en de twee stemmen die ze hebben trekt 100% zeker je aandacht. Je voelt de reggae, hiphop en pop door de aderen vliegen, het is gewoon catchy. Maar catchy zonder afgezaagd te zijn.
De teksten zijn luchtig en vrolijk maar er zit altijd wel een achterliggende boodschap in. Zoals ze zelf aangeven: ‘Je moet het leven ruiken, proeven, voelen, lekker vies worden en beseffen hoe goed je het hebt, daar gaan onze nummers over want dat doen we zelf ook.’ Dat vind ik mooi om te lezen en dat geeft de muziek ook net wat extra’s.

Daarbij zitten ze ook totaal niet stil want ze hebben onder meer in het voorprogramma gestaan van Chef’Special, Splendid en Sticky Fingers. Daarbij hebben ze al een EP uitgebracht en zijn ze bezig met een tweede! Nu knallen ze enorm goed tijdens de Popronde Nederland. jack and the Weatherman zijn nog op genoeg plekken te zien.. En mocht je in de gelegenheid zijn om ze te checken, doen!!!

  • Emmen: 06 nov – De Drommedaar
  • Rotterdam: 08 nov – Boudewijn
  • Middelburg: 13 nov – B’tje Anders
  • Alkmaar: 14 nov – Anne & Max
  • Sittard: 15 nov – Soho
  • Breda: 20 nov – Het Zwarte Schaap

Ik zal ze in Sittard gaan beluisteren want dat is voor mij persoonlijk het makkelijkste! Ik kijk er enorm naar uit. Al enthousiast geworden? Lijkt me van wel toch…
Luister hier: Jack and the Weatherman – Free. ps. Hele leuke clip!

Vorig artikelJUBILEUM: Still To See.
Volgend artikelJack White – Alone In My Home

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in