Wie? Jacco Gardner.

Waar? Muziekgieterij Maastricht.

Wanneer? 3 juni 2015.

Jacco

En dan was het zover. Ik kon ein-de-lijk naar Jacco Gardner in de Muziekgieterij! Man oh man, wat keek ik daar naar uit zeg. Waarom? Omdat het een fenomeen is.
Wie is het eigenlijk?? Het is een jongeman uit Hoorn, lekker uit ons eigen Nederland dus. Deze jongeman weet wat hij wilt en weet hoe hij dit moet doen. Het een enorm getalenteerde muzikant met een heel eigen stijl. Het is jaren ’60 maar ook jaren ’70, het is psychedelisch, het is barok, het is rock… Het is Jacco Gardner. Pak daarbij zijn stem, die heel erg uniek is en je hebt een geweldig totaal pakket.
Ik was blij hem te zien en horen in Maastricht!

De professionaliteit spat er eigenlijk al vóór het optreden af. Jacco is zelf bezig met zijn apparatuur, zelf instellen, checken of alles klopt. Zo is hij en zo is deze man bezig met zijn vak.
Met deze instelling heeft hij ook zichzelf enorm geprofileerd op het grootste showcase festival van de wereld: South By South West in Texas. Hier kreeg hij LOVENDE recensies en uiteindelijk bleek hij in de top te zijn geëindigd qua recensies en dus qua optredens. Nu vond ik het wel teleurstellend dat de zaal niet tot de nok was uitverkocht want mijns inziens zou dit wél moeten!

Terug naar het concert… Vanaf seconde één was het raak! De stijl klopt. De timing klopt. Je hoort eigenlijk bijna geen verschil met de plaat. Ofja, platen. De kenmerkende geluiden hoor je direct: de toetsen, het ritme van de drums, de gitaar, de baslijn en natuurlijk zoals al eerder gezegd, de stem van Jacco zelf. Spot on!
De wisselwerking en eigenlijk dus tegelijkertijd de samenwerking in de band is perfect te noemen. Ze spelen een combinatie van de eerste plaat, Cabinet Of Curiosities en de laatste plaat, Hypnophobia.
Natuurlijk wordt ‘Clear The Air’ gespeeld, dé doorbraak! Maar ook ‘Chameleon’ van zijn eerste album. Muzikaal is het van hoogstaande kwaliteit. De intensiteit is hoog en het tempo van het spelen idem. Het verschil is leuk om te zien tussen het spelen en het ‘klaar’ zijn ermee. De passie en durf ervoor en daarna het lieve ‘dankjewel’ voor het applaus. Laat Jacco maar spelen, daar voelt hij zich als een vis in het water. Even een volledig muzikaal nummer om te knallen tussendoor en dan is het weer tijd voor ‘Face To Face’, een track van het nieuwe album. Het is van minuut één tot de laatste noot genieten. De single van Hypnophobia is ‘Find Yourself’ en deze wordt zeer goed ontvangen als afsluiter van de avond. Natuurlijk komen de heren nog terug voor een heerlijke rammer! Even nog zo’n 10 minuten gas geven… Het publiek opzwepen en meesleuren in die heerlijke gigantische trip genaamd Jacco Gardner.

Na zijn Europese rondreis was Maastricht een zeer verwarmende terugkeer in Nederland. Een te gek concert, geweldige sound en hij is nu al een groot export product in de muziekwereld waar Nederland trots op mag én moet zijn!!!

Vorig artikelJack Johnson – Sitting, Waiting, Wishing
Volgend artikelJamie xx – I Know There’s Gonna (Good Times)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in