Jacco Gardner is terug!

Jacco Gardner

Het is lang stil geweest rondom zanger en producer Jacco Gardner maar is er weer! De periode van ‘stilte’ heeft hij echter goed gebruikt in de zin van het maken van nieuwe muziek! Nieuwe muziek in de zin van een geheel nieuw album. Dit nieuwe album, genaamd Hypnophobica zal 5 mei in Nederland uitkomen onder het label van Excelsior.

jacco gardner hypnophobiaDat er veel verandert is in de tijd staat buiten kijf. Ten eerste de periode waarin Jacco Gardner zijn inspiratie vandaan haalt… Van de jaren 60 naar de 70er jaren. Verder een ‘nieuw’ genre in de zin van Library Music, dit is obscure, experimentele muziek die vaak in films of series gebruikt werd maar nooit een hit zou worden. Ook is de plaat eigenlijk helemaal door hemzelf ingespeeld, alle instrumenten dus. Maar hij heeft wel een gloedjenieuwe band om zich heen gevormd, dit geeft hemzelf meer vrijheid tijdens de concerten zelf.

Ondertussen heb ik het nummer ‘Find Yourself’ al heel wat keren geluisterd en vind het te gek! Na zijn geweldige vorige plaat, ‘Cabinet of Curiosities’, is het altijd maar de vraag hoe de altijd lastige tweede CD zal verkopen of anders wel in de smaak zal vallen. Na het horen van het eerste nummer ben ik niet bang dat Jacco Gardner ervoor gezorgd heeft dat het weer het herkenbare geluid van hemzelf zal zijn maar natuurlijk wel met zoals gezegd vernieuwende klanken en variëteit erin!
Luisteren!

Vorig artikelBakermat – Teach Me
Volgend artikelYouri Lentjes – Let The Water Take Me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in