Verslavend.

Hopelijk is het ondertussen wel bekend dat J. Bernardt een begrip is geworden voor CamielMusic. Vaak genoemd bij anderen maar ook zeer zeker al geregeld verschenen op de website. J. Bernardt is ‘gewoon’ Jinte Deprez en hij is uiteraard bekend van de Belgische grootmacht Balthazar. Een ieder heeft al zij projecten opgezet en Jinte was de laatste maar voor mij misschien wel ook de beste.
Helaas, met echt een hele erge dikke balende Camiel, kan ik niet bij het optreden zijn wat aankomende woensdag staat gepland in de Muziekgieterij. Tevens ook met een tof voorprogramma: LGHTNG. Deze Groningse band doet nu ook mee aan de Popronde en past wel erg goed bij J. Bernardt! Overigens is het niet alleen Maastricht wat op het programma staat maar ook oa. Doornroosje, Tivoli Vredenburg, Patronaat en Paradiso.

Anyway, het gaat nu lekker om een track wat ook op het album staat maar nu dan met clip. Daarbij was dit ook wel een van mijn favoriete nummers op ‘Running Days’. Het is weer lekker bombastisch, meeslepend en heel dansbaar. Daarbij zitten er blazers in die ervoor zorgen dat het weer nét iets extra’s is. Gewoon helemaal compleet. Het kalme wat Jinte weet over te brengen in de coupletten en in het refrein extra aanzet is top. Je wilt bijna dat dit door blijft gaan, blijft ontwikkelen en je blijft verrassen. Ja, dat allemaal en bedenkende dat het nummer al bijna 7 minuten duurt.
Het is ook geen enkel moment saai, de passie, die kracht maar tegelijkertijd dat de rust die erin wordt gebracht is echt heel goed, heel fijn, heel sterk. Ik denk dat als vele andere muziekliefhebbers dit horen, precies begrijpen wat ik bedoel.

Héél veel luisterplezier.

Vorig artikelDe Staat – Round
Volgend artikelNoel Gallagher’s High Flying Birds – Holy Mountain

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in