j-bernardt

Tadaaa! Project #3. Het is nu tijd om aandacht te geven aan derde in het rijtje bandleden van Balthazar welke even solo gaat. Na eerder al Warhaus, Maarten Devoldere, te hebben gehad en vervolgens Zimmerman oftewel Simon Casier aandacht te hebben gegeven mag uiteraard Jinte Deprez niet onopgemerkt blijven!

Jinte Deprez doet dit solo project onder de naam J. Bernardt. Ik wilde eigenlijk proberen geen vergelijkingen te maken met zijn kompanen uit Balthazar maar moet er eentje maken. Waar Warhaus duidelijk hele donkere muziek maakt klinkt J. Bernardt al vanaf de eerste seconde heel open, vrolijk en dansbaar.
Mijn eerste vergelijking buiten Balthazar zou Chet Faker (nu weer Nick Murphy) zijn. Elektronische invloeden, wat zweverig en zeker weten om weg bij te dromen.

Naar het schijnt was het een openbaring om zonder gitaar op te treden. Tijdens een optreden van Balthazar was er een snaar gesprongen en ging Jinte dus door met het concert zonder zijn normaliter vaste begeleidingsinstrument. Het was fijn; hij kon dansen, vrij bewegen en zo kwam hij erachter dat niet altijd een gitaar nodig was.

Nu bij zijn solo project is het ook een fijne mix geworden van vele stijlen, vele soorten maar bovenal dansbare klanken! Zeker weten een absolute aanrader!

Vorig artikelAKA Block – Liquid Mirrors
Volgend artikelJacle Bow – High For You Lover

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in