Op zondag 15 mei speelde de Ierse band The Hot Sprockets op de kiosk van Mama’s Pride. Voor velen waarschijnlijk een onbekende naam en dit was ook voor mij het geval. In eerste instantie dan. Ik heb lekker kunnen luisteren en natuurlijk wat opgezocht op internet. Nadat hun optreden was afgelopen zocht ik de mannen op backstage. Onmiddellijk waren ze lekker enthousiast en enorm openhartig! Lees hieronder het gehele interview.
Foto’s: Jonny Ladeur [SITE]

[At the bottom of the page you can find the English version of the interview]

8574 (Small)

Het is jullie eerste keer hier; hoe voelde het?
Ja dat was echt perfect! Het geluid was goed, natuurlijk speelt het weer ook een grote rol. Een zonnetje helpt altijd. Daarbij was het lekker druk en je merkt dat het publiek ook heel anders is. Het is een mix van allerlei mensen.

Maakt die mix het niet moeilijk?
Nee! Eigenlijk is dat juist een extra stimulans. We zijn sowieso met vijf man sterk en we zijn altijd energiek. Het is misschien wel een trigger om zo mensen enthousiast te krijgen over onze muziek. Vandaag leek dat ook gewoon goed te lukken!

Hoe zijn jullie zo tot deze muziekstijl gekomen? Soul, blues, rock ’n roll…
Dat heeft zeer zeker met onze ouders te maken. De jaren 70 is toch waar veel inspiratie vandaan komt. Denk aan Van Morrisson, The Stones, Bob Dylan…
Maar we halen ook onze inspiratie van bands van nu hoor! Dat zou sowieso Kings of Leon , Tame Impala of Actric Monkeys zijn. Als er maar gespeeld wordt met veel passie en waar een gedachte achter zit én natuurlijk ook gevoel!

Maar jullie zijn toch een Ierse band… Velen hebben gedacht dat het een ‘Flogging Molly’ of ‘Dropkick Murphy’ show zou worden. Is dat logisch?
Nou, als je echt in Ierland komt dan hoor je echt heel erg veel andere soorten muziek. Niet alleen die standaard Ierse muziek. Het is geen vooroordeel en het is ook geen ‘stempel’. Het is gewoon anders wat wij doen.

Jullie hebben op het podium een hoog energie level. Leven jullie daarvoor? Om op te treden?
Natuurlijk zijn wij een echte live band. We houden ervan om mensen te entertainen en ook alles uit de kast te halen. Wat ook sowieso helpt is dat we met z’n vieren kunnen zingen. Het is nooit saai en verrast waarschijnlijk ook veel mensen!
Maar voordat we dat überhaupt kunnen moeten we uiteraard wel in de studio de tracks opnemen. Juist die studio is de plek waar we kunnen experimenteren. Gewoon jammen en dingen uitproberen. Zo’n jamsessie kan lang duren!

Op YouTube staan te gekke clips. Zit daar een gedachte achter?
Ja, we houden ervan om clips te maken die meer zijn dan een simpel videootje. Er moet over gepraat worden. Het maakt het geheel ook gewoon interessanter. Uiteindelijk geeft dit allemaal ons meer exposure en dat is iets wat wel enorm belangrijk is.

Wat zijn jullie doelen?
Ons derde album zal in september uitkomen. Daarmee willen we sowieso weer Europa in trekken. We merken dat de naam iets bekender wordt. Zeker in Spanje groeit alles.
De show in januari op Eurosonic (Groningen red.) bijvoorbeeld heeft ervoor gezorgd dat we in Duitsland hebben kunnen spelen.
Het is nu de taak voor ons om goed op te treden zodat mensen over ons gaan praten. Daardoor komen die optredens wel. Losse concerten of festivals. Laat ons maar lekker spelen!

Veel succes en hopelijk weer tot snel!

8580 (Small)

[accordion-themepoints]

Vorig artikelTwo Door Cinema Club – Are We Ready (Wreck)
Volgend artikelCHVRCHΞS feat. Hayley Williams – Bury It

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in