Op een heerlijke vrijdagmiddag was er geen beter moment om eens te babbelen met SIMUN oftewel Wouter Simons. Voor diegene die hem niet kent, Wouter is een DJ/producer die ondertussen toch al een hele poos in de muziekscene zit. Toch werd het tijd om eens wat meer te weten te komen over hem. De reis naar waar hij nu staat en wat de drijfveer is.

wouter-camiel-small

Je ziet duidelijk tijdens het draaien dat het je passie is, vertel eens hierover.
Ja, het is uiteindelijk meer en meer gaan leven toen ik in Café De Buren op de zaterdagavond als mijn bijbaantje begon te draaien. Dat was zeer zeker een goede opstap. Maar eigenlijk merk ik nu dat dit mij het beste past. In 2014 draaide ik in de Mondial en toen kwam het besef dat het roer om moest. Ik had er minder plezier in en zodoende begon ik weer met andere dingen. Produceren van house. In mei 2015 werd dit meer en meer. In eerste instantie wou ik alleen muziek uitbrengen onder de nieuwe alter ego maar al snel nam dit een andere vorm aan met als resultaat de bevestiging in Miami begin dit jaar.

Hoe ben je dan terecht gekomen in deze wereld?
Nou, ik begon op mijn 14e met een baantje als vakkenvuller. Dat was niets voor mij. Te snel afgeleid en gewoonweg te makkelijk. Op mijn 15e kwam ik in de horeca terecht bij De Gats. Op een avond kwam ik eigenlijk plots in aanraking met ‘DJ’ spelen. Ik mocht enkele uren de muziek regelen! Daarna heb ik eens een avond bij De Buren mogen draaien en enkele weken later kreeg ik bericht dat dat wel elke zaterdagavond mocht gaan worden.
Maar de grootste stap was eigenlijk omdat ik geen werk kon vinden als bouwkundige zijnde. Dat was voor mij een extra duwtje in de richting van de muziek. Werkend als DJ maar ook bij FunSensation.
Ik had natuurlijk altijd al een bepaalde belangstelling voor muziek en vinyl. Ondanks dat ik een DJ ben houd ik ook echt enorm veel van vele stijlen. Maar de voorliefde voor elektronische klanken zal ik niet ontkennen.

Je hebt eerder onder de naam Ben Bastion veel uren gemaakt maar nu Simun, waarom?
Zoals gezegd, ik had een omslag punt bereikt. Waar ik onder de naam Ben Bastion voornamelijk mij bezighield met EDM, was voor mijn gevoel daar de lol van af. Dat moment is in 2014 geweest tijdens een set in de Mondial. Ik wist destijds onmiddellijk, het moet anders! Daarna ben ik eigenlijk weer terug gegaan naar de basis en heb  ik me min of meer ‘opgesloten’ in de studio om meer te produceren. Niet in mijn gedachte om onder deze naam ook meteen weer op te treden. Maar het beviel zo goed dat werd gezegd: laat het mensen horen! In plaats van de EDM zit ik weer into de House, eigenlijk weer terug bij waar het ooit allemaal begonnen is.
Zo was het ook tijd om de naam toch te veranderen omdat ik niet meer hetzelfde deed. Tot nu bevalt het heel goed en krijg ik fijne reacties! Ik kan weer doen wat ik leuk vind.

Wat altijd ook interessant is, hoe kom je aan je artiestennaam?
Oh, dat is bij mij eigenlijk heel zwart/wit. Niet te moeilijk doen en het is ook mijns inziens niet het belangrijkste. Voor Ben Bastion was het dat we terug kwamen van een show en ik moest de dag erna mijn naam doorgeven. Appte een vriend van me: Ben Bastion. Dat had met het Bastion hotel te maken waar we waren langsgereden.
Over SIMUN is het net zo makkelijk. Enkele uren voordat ik mij eerste plaat moest doorsturen was het tijd voor het gegoochel met namen. Zo was het puzzelen en werd het SIMUN. Het ligt ook wel lekker in het gehoor!

Eigenlijk ben je een architect, wat is dan die drijfveer voor het DJ vak?
Ja, klopt. Ik ben afgestudeerd maar heb dus geen werk kunnen krijgen. Maar als DJ zijnde kan ik toch ook wel hetzelfde doen. Creatief zijn. Dat creatieve aspect is ook heel belangrijk.
Ik werk ook twee dagen voor FunSensation, waar ik dus ook een grove opzet maak van het terrein van Groove Garden. Dus daar sla ik twee vliegen in één klap. Natuurlijk is het met alles een beetje puzzelen. Wat wel mooi is, overal waar ik zelf sta doe ik wel eens inspiratie op. Dat kan ik wellicht gebruiken voor Groove Garden. Kijk bijvoorbeeld naar Tomorrowland, dát is echt de Champions League als het aankomt op creativiteit en aankleding van een festival!

simun-mobileHet lijkt erop dat je een stijgende lijn te pakken hebt, hoe ga je dat continueren?
Ja, er is veel gebeurd, dat is waar. Maar eigenlijk was dat wel allemaal heel erg onverwacht. De intentie was niet meteen daar om zoveel op te treden. Natuurlijk wel super en zal ook niet stoppen ermee! Nu is het zaak om die ‘nieuwe naam’ nog verder bekend te laten worden. Dit door optredens maar natuurlijk ook door tracks uit te brengen. Zodoende kan ik mij wel profileren.
Maar ik zal zeker niet ontkennen dat ik in 2017 een stapje hogerop wil.

Er komt snel een EP aan, natuurlijk ben je enthousiast erover. Vertel?!
Ja, er ligt om eerlijk te zijn al heel wat op de planken. Op 23 september zal de EP uitkomen, vervolgens op 10 oktober een single en aansluitend in november weer een EP.
Of dat geen overkill is? Ik denk het niet, naar mijn idee zijn er twee vormen van releasen. 1, een grote hit uitbrengen en wachten totdat deze het minder gaat doen waardoor je met iets nieuws moet komen. Dat is voor de grote onder ons. 2, meerdere club platen uitbrengen op een regelmatige basis. Dat is voor mij zo, in de house scene. Je produceert platen en hoopt dat deze op een gegeven moment worden opgepakt door de grotere jongens. Zo probeer je een steeds hoger podium te creëren. Maar over deze EP kan ik gewoon heel tevreden zijn! Ik wil graag meer muziek laten horen en dan via EP’s of losse singles. Als ik er maar 100% achter sta en met plezier gemaakt is.

Volgende doelen?
Zoals gezegd, er komen EP’s aan. Daarbij hoop ik op lekker veel festivals en leuke gigs. Gewoon overal kunnen optreden! Maar sowieso ook meer richting de Randstad. Je merkt toch dat het daar allemaal net iets meer is en het is uiteraard niet slecht om daar je naam te kunnen profileren. Verder probeer ik nooit in hokjes te denken. Kijk, ik zal ook nooit hetzelfde draaien. Ik wil ervoor waken dat mensen, die toevallig mij vaker zien of dat ik in een stad sta waar ik al eerder geweest ben, niet hetzelfde te draaien. Die challenge geef ik mijzelf wel.

Je zei dat je naar Miami bent geweest, hoe is dat eigenlijk zo gekomen?
Ja, ik kon draaien op Miami Massive (Versuz) maar dat ging in eerste instantie niet. Daarna kreeg ik van Doorn Records (Sander van Doorn red.) de mogelijkheid om alsnog te gaan. Ik moest in twee weken alles regelen! Maar het was gewoon een geweldige tijd. Ik heb veel contacten kunnen leggen, mensen leren kennen en natuurlijk veel inspiratie opgedaan. Dat is hoe dan ook ook weer een doel voor 2017: Miami.

Veel succes!!!

Natuurlijk hoort er ook muziek bij. Klik op deze link om de laatste track van SIMUN te horen: Power Of House.

Vorig artikelBent Van Looy – Downtown Train
Volgend artikelThe Great Communicators – Big Ideas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in