Interview PAUW.

Interview Pauw - Mama's Pride 2015

Na het geweldige optreden op de kiosk van zondagmiddag én het intieme concert backstage had ik na even wachten de mogelijkheid om te babbelen met de jongens van PAUW.
We gingen voor de rust en gemoedelijkheid even richting het vijvertje van het Burgemeester Damenpark en er ontstond een relaxt sfeertje. Tijd om met zanger Brian Pots, drummer Rens Ottink, bassist Eszl Du Vois &  toetsenist Kees Braam te praten over verschillende dingen….

 *Ik zal maar met de deur in huis vallen… Ik heb jullie tijdens de Popronde gezien in Sittard. Maar dat was niet een geweldige show he?! Kwaliteit was goed maar de gehele sfeer…
Nee, dat hebben we zelf ook ervaren. Volgens mij waren we de eerste band van die avond in VOLT en daarbij was er niet heel erg veel publiek. Toch maakt het ons niet heel erg uit, we spelen overal met dezelfde passie en met plezier. En je weet dat dat bij de Popronde kan gebeuren. Je moet het accepteren het beste ervan maken voor diegene die er wél zijn!

Interview Pauw - Mama's Pride 2015*Maar de Popronde heeft jullie wel veel gebracht toch?
Ja, eigenlijk bizar veel. We zijn door al die shows te geven sowieso enorm gegroeid. Niet alleen in het spelen maar ook het ervaren van alles. Daarbij zijn we door de Popronde bij een bookingskantoor terecht gekomen. Dat levert ons uiteraard nu veel concerten op. Maar wat ook heel fijn is is dat onze single Shambhala, bij Roosmarijn Reijmer op 3voo12 radio veel gedraaid is. Hierdoor merken we ook dat we bekender zijn geworden.

*Tevreden over vandaag?? Heel fijn dat jullie 10 minuten langer doorgingen trouwens!
Als de muziek goed voelt, dan moet je doorgaan hè! Het was in ieder geval een fijn optreden! Het is sowieso heerlijk weer en het was best druk voor onze neus. Daarbij deden genoeg mensen lekker mee. Dat geeft altijd wel energie en die willen we dan teruggeven.

*Zijn jullie nu trouwens bezig met iets nieuws?? Een EP of volledig album??
Ja, we zijn ondertussen bezig met een album. Dus we gaan de studio in en waarschijnlijk zal dan in het najaar een album uitkomen. Kijk, we zijn nu met z’n vieren (Kees Braam, toetsenist, is later erbij gekomen,was al vaste roadie & Eszl du Vois terug als bassist) en het is wel echt een aanvulling. Het is niet allemaal nieuw maar misschien wel een wedergeboorte. Ondertussen blijft het wel PAUW, we blijven dezelfde muziek maken met hetzelfde gevoel.

*Gaat dat nieuwe album wederom een limited edition worden? Net zoals jullie EP? Ik heb deze trouwens!
Ohw echt? Dan heb je geluk gehad, nice! Nee, we kiezen nu wel echt voor een album dat ‘gewoon’ te koop is. Wat wél een limited edition gaat worden is onze nieuwe single. Maar daar vertellen we verder niet veel over behalve dat het een heel erg mooi artwork gaat worden!

*Waar komt jullie inspiratie eigenlijk vandaan?? Ik kan het wellicht raden, maar toch…
Sowieso de jaren ’60 en ‘70, die muziek is gewoon heel erg wat ons aantrekt. De psychedelische rock krijgt onze aandacht. Maar ook de muziek van nu, zoals Temples, MGMT maar ook Lana Del Rey is muziek waar we allemaal wel graag naar luisteren.

*Hebben jullie verwachtingen qua optredens?? Ik had jullie namelijk verwacht op Pinkpop…. Jullie zelf niet?
Nee, om maar meteen te zeggen, we hebben absoluut geen verwachtingen qua grote shows of festivals. We spelen overal heel graag en dan maakt de plek niet veel uit. Het komt allemaal wel op ons af.
Maar om niet te liegen, Pinkpop zou wel natuurlijk enorm tof zijn, ook best een droom van ons allemaal (ondertussen is wel bekend gemaakt dat ze op Lowlands staan, maar dat was zondag nog niet zo).

Interview Pauw - Mama's Pride 2015

*Die drukte nu, met optredens, het opnemen van een album.. Is muzikant zijn nu fulltime of toch nog studeren??
Nee, we studeren nog altijd maar het is zeker weten lastig te noemen. Gelukkig krijgen we wel vaker hulp vanuit school dus dat is fijn en dan is het te doen. Desondanks wil je heel graag muziek maken en dan roept school. Het is lastig….

*Tot slot! Ik heb op mijn site altijd een rubriek: ULTIMATE Song… Dus je favoriete nummer aller tijden… Wat is die van jullie?? Uiteindelijk werd het na een poos nadenken en elkaar beetje ondervragen dit:
Brian: Pink Floyd – Echoes.
Rens: Neil Young – Man Needs A Maid.
Eszl: André Manuel – Kraaien.
Kees: George Harrison – End Of The Line.

De prachtige foto’s zijn van NadiaHagenPhotography. Check haar website voor meer foto’s van Mama’s Pride, de zondag!

Voor nu nog een nummer van PAUW:

Vorig artikelMama’s Pride 2015
Volgend artikelB.B. King – Three O’Clock Blues

1 REACTIE

  1. Hi Camiel,

    Mooi interview.
    Fijn om je te ontmoeten,daar we elkaar nog niet eerder gezien hadden als 3voor 12 collega,s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in