Moke is terug! En hoe!
Na even afwezig te zijn geweest zijn ze weer terug op de plaats waar ze willen staan: het podium. Met een frisse start, een goed gevulde clubtour langs de toffe podia van Nederland én de wil om in Amerika door te breken sprak ik met de mannen voordat de show begon.
In eerste instantie waren het vooral zanger Felix Maginn en drummer Rob Klerkx maar uiteindelijk was de gehele band wel into het interview. Lees hieronder verder!

Moke @ Nieuwe Nor

Om maar te beginnen met: hoe was jullie wereldreis? (door een ongeluk was de A2 afgezet).
Ja, het was echt een lange trip! We zijn uiteindelijk via België gereden en hebben een uurtje rond Maaseik gereden. Ook hebben we een leuke oversteek gehad met een pontje bij Berg aan de Maas. Het was een lange trip maar dan beleef je ook weer wat!

Na twee jaar komen jullie weer met iets nieuws. Voelt het toch als opnieuw beginnen?
Nou, dat misschien niet meteen. Niet oud maar wél vertrouwd. Kijk, we hebben met Robin (Berlijn red.) een nieuwe gitarist. Het geeft ons een nieuwe kleur en ook wel meer beweging. Door Robin is er weer wat meer creativiteit en dynamiek binnen ons in de band gekomen.

Ja, om even daarop terug te komen. Was het een klap dat de groep uit elkaar viel? (Gitarist Phil Tilli is uit de band gestapt).
Dit klinkt misschien vreemd maar eigenlijk viel het wel mee. Die klap zag je wel aankomen. Je moet het zien als een relatie. Het zat er aan te komen. Natuurlijk was het vervelend omdat we toch zoveel hadden bereikt hadden maar uiteindelijk is er niet veel veranderd qua sound.
We hebben nog steeds de ‘Moke Sound’. Herkenbaar dus!

Het nieuwe album is ondertussen uitgekomen, maar er is een brand geweest in jullie oefenruimte. Heeft dit voor problemen gezorgd?
Nou, het was zeer zeker een klap maar qua vertraging viel het uiteindelijk mee. We hebben juist die tegenslag gebruikt om er sterker uit te komen! Je kan wel met de pakken erbij neer gaan zitten maar dat is zonde van je tijd. We hebben als band toch het kunnen omzetten naar een hele positieve boost.

Ik las dat jullie met dit album ook willen doorbreken in Amerika. Waar komt die droom vandaan?
Ja, het is toch een jongensdroom… Voor iedereen wel. Daarbij: niet geschoten is altijd mis. 13 mei komt het album uit en dan is het kijken wat er gaat gebeuren. De markt daar is enorm groot, dus waarom niet? Europese bands staan altijd goed op de kaart daar.
Plus…. Wat is het verschil tussen Heerlen en Amerika qua reistijd, scheelt niet veel toch!!! 😉

Ik heb jullie gezien tijdens een clubtour, tijdens een show in het theater en ook op Pinkpop. Dat zijn drie hele verschillende plaatsen maar waar ligt jullie voorkeur?
Poeh, dat is echt enorm lastig. Een clubtour is heel erg puur en een plek waar je jezelf kan laten zien. Kijkende naar het theater is het juist heel dynamisch (Till Death Do Us Part), hierin kan je heel veel creativiteit in kwijt. Een festival daarentegen is heel groot en een plek waar je natuurlijk veel nieuwe fans kan krijgen maar niet per se om te verkopen. Elke plek is anders maar echt heel erg top om op te treden! Genieten dus!

Is het een leuk toeval dat de Nieuwe Nor en jullie 10 jaar bestaan? Of zijn jullie niet zo van de cijfertjes?
Ja, op zich wel leuk! We hebben in ieder geval de brug van 7 jaar overleefd. Maar als je dan terug denkt… Dit is alweer de vierde keer dat we in Heerlen zijn. Time Flies! Dus die 10 jaar zijn voorbij gevlogen.
Desondanks komen we overal echt heel erg graag zeker nu we helemaal terug zijn. Het voelt goed!

Die 10 jaar… Hebben jullie nog steeds dezelfde energie of meer gedoseerd?
Gewoon hetzelfde hoor. Alsof we een jong hertjes zijn (Of zoals Felix met een knipoog zei: hou die dochters maar uit de buurt)! Kijk, nu we weer ‘terug’ zijn geeft het ons wel echt en boost.
Dus nee, geen ouderdom hoor! We hebben nog steeds veel motivatie en we willen knallen als vanouds!! We komen uit een dal maar we pieken nu weer. Heerlijk om mee te maken.

Dan erg veel plezier, geniet ervan! Laat die ‘wereldreis’ de moeite waard zijn!!!

Vorig artikelBeyoncé ft. Jack White – Don’t Hurt Yourself
Volgend artikelJungle By Night – Cruise Control

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in