Typhoon geniet van elke show op elke plek.

Typhoon 10

Voorafgaand aan het optreden sprak ik telefonisch met Typhoon wiens eigenlijke naam Glen De Randamie is. Deze geweldenaar staat niet voor het eerst op Solar en wellicht ook niet voor het laatst. We spraken over de creativiteit, zijn shows en zijn enthousiasme. Het was flink aanpoten met het schrijven aangezien hij een heerlijke spraakwaterval is en ik merkte dat mijn zenuwen wel wat vroegen van mij. Het begon in ieder geval goed toen hij oppakte: Oh, ik verwachtte je al!

We spreken ons nu telefonisch, je bent nog onderweg. Maar wat doe je zoal voor de show?
Klopt, ik zit nu in de auto, we zijn er bijna. Ik neem voor alles de tijd, ga nooit koud het podium op. Het is een mix van vanalles doen. Over het festival lopen, lekker hangen met mijn band, wat lol trappen maar ook van te voren mijn rust opzoeken om de focus te krijgen.

Je speelt heel veel festivals, allemaal verschillend van elkaar. Is dit geen probleem? Denkend aan een clubtour, festival of zoals op de Vierdaagse in de Stevenskerk.
Veel mensen zien maar één kant van mij: het platspelen, het helemaal losgaan. Maar is er is heel veel verscheidenheid. Ik speel inderdaad op vele plekken maar het is geen probleem om op zo’n verschillende plekken te spelen. Ik doe alles eraan om te linken en me overal thuis te voelen, op elk podium. Het gaat mij erom dat ik mensen kan raken met mijn verhalen.

Maar heb je dan een bepaalde voorkeur voor een plek om de dat verhaal over te brengen?
Nee, heb totaal geen voorkeur. Voor mij is het allemaal met dezelfde intentie: het gevoel overbrengen. Als het gevoel goed zit, komt het verhaal ook over. Die lobi (liefde) wil ik aan elke persoon die naar mij staat te kijken of te luisteren overbrengen.

Solar is enorm creatief, jij straalt de creativiteit ook uit. Dat moet enorm goed passen lijkt me.
Jazeker, het is niet de eerste keer dat ik hier sta en het festival ademt ook een hele fijne sfeer. De rust, de liefde… Het is gewoon heel erg tof. Je moet ook doen wat je moet/wilt doen.

Is zo’n cross-over festival dus perfect geschikt voor jou?
Ik vind cross-over een beetje gekke benaming. Natuurlijk is er een mix tussen vele stromingen op allerlei gebieden maar het maakt niet uit wat voor stroming er is. Het gaat om één ding: het plezier. Als je dat als festival kan overbrengen is het goed. Toen ik er stond in 2006, het begin van alles, was de creativiteit ook al zeer hoog. Solar heeft een geweldig goede intentie om het te laten slagen ieder jaar en ze blijven altijd bij zichzelf. Dus de ziel van het festival blijft bestaan.

Maar zijn er dan te weinig festivals zoals deze in Nederland?
Dat vind ik moeilijk te zeggen. Solar is een uniek festival en misschien geldt dat wel voor elk festival. Je begint klein en het doel is dan altijd om te groeien. Natuurlijk is het zo dat als je klein wilt blijven, dat het kan maar dan is de overlevingskans heel klein. Solar zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is en dat het voor iedereen een beleving is. Lowlands is ook zo, het begon heel klein en vol creativiteit en kijk hoe het nu is.

Tot slot: heb je zin erin? Helpt de zon?
Poehhhhh ja! We hebben net een weekje vakantie gehad dus we staan weer allemaal te popelen om op het podium te staan. Volop energie, we klappen er meteen vol op en geven heel veel liefde aan het publiek. Dat kan ook niet anders met deze heerlijke temperatuur hier!!

Vorig artikelInterview The Cool Quest: ‘Ik denk dat mensen heel snel onze energie voelen en de liefde voor de muziek’
Volgend artikelInterview Jesse & Bas (AFTERPARTEES): ‘We zijn wel een band dat bij alles en iedereen het ijs kan breken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in