Sunday Kids (1)-001 (Small)

Zoals gezegd heb ik twee interviews gehouden tijdens de mega drukke dag/avond van Popronde Sittard 2014. Nu sprak ik met Folkert Lodewijks, frontman en even later kwam drummer Jan Mars er ook bij zitten. Folkert ietwat verkouden maar samen met zijn makkers speelden ze café Dwaas plat. Hoe is hun ontwikkeling??

Jullie zijn nu ondertussen al een tijdje bezig met de Popronde. Hoe is de ontwikkeling van jullie?
Je merkt goed dat we steeds stabieler worden. We hebben een standaard tijd dat we spelen en in die tijd bouwen we dus ook een set. Die set wordt sterker en je merkt ook in het spelen zelf altijd wat vooruitgang. Ondertussen na tien of twaalf optredens in de Popronde mag dat ook wel!

Sunday Kids (3) (Custom) (Small)
Wat was de tofste plek om te spelen tot nu toe?

(Jan en Folkert in koor) Wageningen! Dit was sowieso een grote kroeg en die stond ook helemaal vol. Die sfeer was toen heel erg goed en dat maakt het allemaal wel een stuk makkelijker. Ook hier vandaag in Sittard was de sfeer heel fijn maar dan heb je het verschil dat het natuurlijk een stuk kleiner is.

Sunday Kids (6) (Custom) (Small)Zitten er grote verschillen in de optredens?
Jazeker. Kijk, bij de Popronde weet je nooit wat je publiek is of kan worden. Of er veel of weinig mensen komen. De ene keer moet je keihard werken om de mensen mee te krijgen, de andere keer is het zo geweldig dat alles bijna vanzelf gaat. Maar juist dat harde werken maakt ons beter, dat is natuurlijk wel een doel.

Daarover gesproken: Jullie doelen voor de toekomst? Jullie zijn al in Engeland geweest voor optredens namelijk…
Het grote doel is toch wel een echte plaat. Dit willen we ook in maart/april 2015 realiseren. Verder staat er ook weer op de planning om weer naar Engeland/Ierland te gaan om optredens te gaan verzorgen. Daarnaast hopen we wel ook op festivals te gaan spelen deze zomer, daar zullen we ook natuurlijk veel van leren.

Jullie sound is blues, rock, Americana. Waar komt dit vandaan?
Dat zit denk ik gewoon in ons. Een beetje roots, beetje moderniteit erin. Alles samen maakt ons dit geheel. Het zorgt voor echtheid, die echtheid komt uit ons hart. Wij houden van die stijlen. Pure muziek zorgt ook voor kwaliteit. Dat is het belangrijkste voor onze muziek.Sunday Kids (11)-001 (Custom) (Small)

Ik las dat jullie bezig zijn met een nieuwe CD, wordt het dezelfde opzet of anders? Want live is het ‘harder’ dan op de plaat.
Ja, het zal waarschijnlijk iets meer in de trant worden van het live concept. Die verandering is eigenlijk pas echt ontstaan tijdens het spelen. Maar die verandering is ook beter en verandering is nieuw. Het past bij ons en zo ontwikkelen we ons ook beter.

Ze hebben een plan, een streven. Ik gun het ze. Lekker spelen, knallen en doorgaan!
Hier een nummer van de heren: Sunday Kids – Along The Way.

Vorig artikelKyteman – Pitchblack Darkness
Volgend artikelThe New Basement Tapes – Kansas City

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in