Alles op het gemakje met de AFTERPARTEES!

Afterpartees 16

Zojuist van het podium, opgeruimd en wel komen basgitarist Jesse van den Munckhof en gitarist Bas Nellen lekker aan de picknick tafel zitten. Zanger en absolute frontman Niek Nellen moet richting de camping om op de Silent Disco te draaien en heeft meteen al de grootste lol om zijn medebandleden te vragen om met 3voor12 limburg te babbelen. ’t Zeen de meest spraakzame jonges dus hub veul plezeer!’. Dat hadden we zeker! Gewoon ontspannen in het Limburgs, Noord tegen Zuid.

Boys, de stroom uitgevallen! Dat moet ook even een ervaring zijn zeg.
Nou, dat is niet de eerste keer! We waren backstage en kwamen erachter dat dit al de derde keer was… Het was op zich nog eens niet vervelend, nu konden we onder elkaar even babbelen hoe de status was bij iedereen en we zaten er allemaal lekker in! Dus na die break gingen we op dezelfde energie door! Maar het is moeilijk voor het publiek. Er stonden wel veel bekenden in het publiek maar voor de nieuwe mensen is zo’n storing vervelend, die ben je dan waarschijnlijk gewoon kwijt. Logisch ook.

Zijn jullie zelf ook al eens op Solar geweest? Is het fijn om dicht bij huis te spelen?
Bas: ja, ik ben er vier jaar geleden geweest maar weet er eigenlijk niet heel veel meer van af! Hahaha. Het was gewoon een heerlijk feestje met vrienden.
Jesse: Nee nog nooit, nu alleen voor het spelen. Verder is het wel leuk om zo dichtbij te spelen, half uurtje rijden ipv 3 uur is altijd beter. Vrienden en familie kunnen makkelijker komen kijken. Al met al wel een succes. Ook al is het geen festival waar we veel nieuwe fans zullen binnenslepen!

Is er een verschil tussen Limburg en de rest van Nederland? In de zin van energie? Maastricht was niet vooruit te branden namelijk…
Poeh, lastige vraag. Dat ligt waarschijnlijk aan de plek. Limburgers zijn gewoon nuchter en wachten alles af. Vandaag ook, was het in het begin heel rustig en uiteindelijk wordt alles gesloopt.
We zijn wel een band dat bij alles en iedereen het ijs kan breken: er gebeurd altijd wat. Desondanks kunnen we nog groeien hierin zodat het vanaf moment één zo al is.

AFTERPARTEESJullie zijn elke seconde van de show enorm energiek, waar komt dit vandaan?
Dat ligt aan Niek. Hij is een geboren frontman en dat zorgt ervoor dat wij erachter ook ons kunnen laten gaan. Hij doet wel echt wat hij wilt maar dat tekent hem. Hij is onvoorspelbaar maar och, daar zijn we ondertussen wel gewend.

En de passie voor de muziek, hoe is die ontstaan?
Ja nou, bij ons in de regio zijn er flink wat bandjes. Je hebt dan een beetje het concurrentie gevoel van: wij willen beter zijn! Daardoor ga je veel spelen en eigenlijk was het per toeval dat we zo’n groei zouden beleven. We waren in het begin heel erg breed georiënteerd maar uiteindelijk zijn we toch echt één richting opgegaan en dat heeft dus best wel wat succes gehad.

Over dat succes, jullie zijn echt als een komeet omhoog geschoten. Hoe voelt dat?
Och, zoals we in het begin al zeiden hoe Limburg is: lekker nuchter allemaal. We zijn wat dat betreft wel laconiek. Het maakt ons niet veel uit of we nou op Lowlands spelen of dat het in een hutje op de hei is: het is voor ons overal top en een belevenis! Wat wel te merken is, is dat je minder tijd hebt voor andere dingen en minder tijd voor het schrijven bijvoorbeeld van nieuwe muziek.

Het buitenland lonkt ook, pas geleden release in België, is dat interessant voor jullie?
Natuurlijk is dat interessant! Onze platenmaatschappij (Excelsior red.) heeft ook gezegd dat het richting Duitsland gaat. We hebben wat dat betreft allemaal nul verwachting. Geen marketing en allemaal lekker ontspannen. Wat komt dat komt.

En Amerika bijvoorbeeld? Geen idee om daar naartoe te gaan en te proeven daar?
Nee, dat hoeft niet per sé! Ik denk dat we het nog eens niet volhouden een jaar daar! Weg van ons eigen huis en familie en alles! Hahaha. Maar gewoon eens proberen misschien wel, enkele shows. Maar niet zoals bijvoorbeeld Mozes and the Firstborn, een jaar daar touren. Dan moet je echt alles opgeven en hopen op een ontdekking daar.
Dan toch liever voor Duitsland. Ook heel groot, dichterbij en waarschijnlijk houdt Duitsland ook meer van onze stijl.

Na nog wat onzin uit te slaan, uiteraard in het Limburgs en niet geschikt voor het interview, was het tijd voor de boys om zelf eens een rondje te maken op Solar.
Net als hoe ze zijn, ontspannen en no nonsense en niets verwachten. Heerlijk!

Vorig artikelInterview Typhoon: ‘Het gaat mij erom dat ik mensen kan raken met mijn verhalen’
Volgend artikelHoliday

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in