Het is toch wel tof om een interview te hebben met dé Limburgse band. Dé Limburgse band is natuurlijk Rowwen Hèze en ik mocht met Jack Poels kletsen. Oké, het was heel erg kort maar dat maakt niet uit. Ook leuk natuurlijk om in het Limburgs te kunnen praten, hoe de verschillen van Noord en Zuid nog eens aan bod komen. Tijd om te gaan zitten met meneer Poels!

Wat vinden jullie ervan om nu voor de eerste keer op ParkCity Live te staan?
De organisator, Hans Paul Nieskens, is onze oud manager. Misschien had hij eerst nog wat rancune, haha! Nee, dat is niet zo. Maar het is altijd heerlijk om in de eigen provincie te spelen. Dat geeft toch een speciaal gevoel.
En het heeft stiekem wel lang geduurd ja. Maar we zijn er en hebben zin erin.

Hebben jullie een voorkeur om te spelen op festivals of doen jullie liever een theatertour?
Eigenlijk hebben we niet zo’n voorkeur. Daarbij moet ik zeggen dat er ook nog tentfeesten bij horen. Die zijn altijd heel tof, maar worden steeds minder. Waarschijnlijk omdat het een groot financieel risico voor organisatoren is. Helaas!
Verder is het wel zo dat een theatertour ons enorm scherp houdt. In het begin dat we hieraan begonnen was dit enorm wennen. Het publiek let zo enorm op de details! Als iemand op het podium tijdens een tentfeest zijn broek omlaag doet, valt dat niemand op. Als er bij optreden in een theater een verkeerde noot gespeeld wordt, valt iedereen dat op. Dus dat is wel een heel groot verschil.
Al met al is dat allemaal een fijne afwisseling, festivals, zoals vandaag hier in Heerlen, tenten en theaters.

Kun je voorbeelden noemen van dingen die jullie scherp houden tijdens een theatertour?
Als voorbeeld kan ik wel geven, dat wij bij onze komende theatertour gaan werken met drie echte soulsisters. Dan hebben we twee hele verschillende stijlen bij elkaar. Texmex van onze eigen Rowwen Hèze sound en de Caribische invloeden van de drie dames. Zij leren van ons en wij leren weer van hun. Dat is alleen maar mooi.
Na al die jaren van optreden is het heerlijk om nog altijd nieuwe invloeden te krijgen. En dat is ook heel belangrijk.

Even terug naar die tentfeesten, wat is zo speciaal daar aan?
Dat is gewoon die hele sfeer. Die hele tent speel je dan binnen een paar seconden al helemaal op z’n kop. Dat geeft een machtig gevoel.
Wat misschien wel leuk is om te melden, vorig jaar op het RosaFestival in Sittard hebben we Wladimir (nieuwe bassist) ontmoet. Het is misschien niet zo’n enorm tentfeest, maar wij scharen het daar onder. We waren destijds op zoek naar een nieuwe en hadden zich 17 man zich aangemeld maar hij had dat niet gedaan. Toch is hij het geworden, dat heeft dus zo moeten zijn.

 Je hebt een tijdje terug meegedaan aan het programma ‘De Beste Zanger Van Nederland’. Hoe was die ervaring?
Laat ik allereerst zeggen dat ik al eerder een paar keer gevraagd ben, maar het kwam steeds niet goed uit met touren of andere projecten. Toch kwamen ze nog eens terug en uiteindelijk  ja gezegd. Het was prachtig. Je ontmoet zoveel verschillende mensen en moet zoveel dingen zingen. Dave von Raven (zanger van The Kik red.) is bijvoorbeeld echt helemaal te gek. Was een hele leuke tijd ja!

Zijn er door dit programma ook samenwerkingen ontstaan?
Ja, er zijn plannen om samen te werken met iemand. Maar dit kan ik helaas nog niet bekend maken…

EDIT:
Ondertussen heeft niemand minder dan Mattanja Joy Bradley het voorprogramma gedaan van Rowwen Hèze en hebben ze ook samen een nummer uitgebracht. Ook is er natuurlijk al nieuw werk uitgekomen en blijven de mannen enorm actief!

Vorig artikelInterview Blaudzun: ‘Ze komen voor de muziek, om te zuipen, te praten of om te neuken’
Volgend artikelParkCity Live 2014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in