Groove Garden staat weer voor de deur. Op zaterdag en zondag 26 & 27 mei is het alweer tijd voor de 14e editie. Tijd om eens te babbelen met Wouter Simons van de organisatie. Niet alleen daar van overigens, hij is ook bekend als DJ onder de naam SIMUN. Er zijn wat veranderingen ten opzichte van afgelopen jaar, waar spelen ze op in en waar moeten we dit jaar op letten qua act?
Lees het snel allemaal hieronder!

Groove Garden staat weer voor de deur. Klaar ervoor?
Ja hoor. Het meeste is in feite geregeld. We beginnen morgen (woensdag 17 mei red.) met het uitzetten van het terrein; paaltjes en touwtjes spannen en volgende week begint het bouwen dan écht. Maar het draaiboek is af, veiligheidsplan ligt er dus dat is goed. Hooguit dat we als we op het terrein zijn enkele dingen even vergeten maar dat zijn kleinigheidjes. Maar aangezien we al zoveel jaar hetzelfde doen, zit alles beter in onze hoofden dan dat het op papier staat soms!

Dit wordt de 14e editie; als je kijkt naar de 1e en deze komende… Wat denk je dan als eerste?
Absoluut geen ervaring naar behoorlijk veel ervaring. Niet professioneel naar professioneel. Kijk, de eerste editie was eigenlijk een veredeld tuinfeestje, op Bevrijdingsdag. Als je dan nu kijkt waar het naartoe is gegroeid mag je trots zijn. Niet meteen topbilling maar ook absoluut geen klein bedrijf! Uiteindelijk moet je ook voor alles kunnen klaar staan als je dit wilt organiseren.

Wat is het succes van Groove Garden?
Het was toch wel een van de eerste festivals hier in de regio en dat heeft geholpen. De gezelligheid is een heel grote en belangrijke factor. Het ons kent ons op het festival en je komt vaak mensen tegen die je al heel lang niet meer hebt gezien. Daarbij spelen we dit jaar in op de intimiteit, het wordt nóg gezelliger!

Zijn er dit jaar grote veranderingen op muzikaal gebied ten opzichte van afgelopen editie?
Ja, of het groot is weet ik niet maar we hebben in ieder geval wel meer ingezet op de jeugd. Die hebben we duidelijk gemist. Denk dan zeker aan Brooks maar ook aan Bizzey. Wat ook wel leuk is, is dat we de jaren ’90 ook lekker laten terug komen door Johan Gielen te programmeren of Darkraver.
Wat wel een verschil is kijkende naar afgelopen jaar is dat we de namen wat makkelijker kregen geprogrammeerd! Dus wat grotere namen wilden/konden nu wél komen. Daar zijn we blij mee.
Ook hebben we vorig jaar voor het eerst Rave Atelier/Bandar geprogrammeerd en dat was zo’n groot succes dat zij ook een duidelijke spot krijgen. Desondanks wel nog lekker intiem en gezellig.

Maar er zijn ook wat veranderingen op het gebied van locatie/terrein toch?
Ja klopt. We schuiven een paar meter terug. Het gebied waar vroeger het hotel stond en de Fortuna Sittard trainingsvelden wordt nu ons terrein. Daardoor wordt het allemaal lekker intiem, dit komt door de vele bomen en struiken die er zijn. Het lijkt misschien iets kleiner maar het oppervlakte ten opzichte van vorig jaar is gelijk! Daarbij zijn de stages allemaal wel ongeveer gelijk, geen heel uitgesproken mainstage. Het gaat echt heel erg tof uitzien!

Vorig jaar hadden jullie een heel duidelijk thema (Miami red.), wat is het dit jaar?
Dit jaar is het thema ‘Into The Woods’. Het klopt dat het misschien niet zo duidelijk overkomt als afgelopen jaar maar we zetten meer in op het uiterlijk van de locatie zelf en de aankleding. Daarbij kun je het wel een beetje terugzien aan de podiumnamen (The Jungle, Iron Forest). Het komt merendeel door de plek dat we inzetten op dit thema.

Wat is het toekomstperspectief?
Tja, volgend jaar wordt het natuurlijk de 15e editie en dat zal zeker wel een speciale editie gaan worden. Meteen ná deze komende Groove Garden editie komt er een leuke actie op de socials. Daarbij hebben we ook zeker al ideeën voor volgend jaar maar dat is uiteraard iets voor later. Maar een verjaardagsfeestje zal het zeer zeker gaan worden!

Als afsluiter, waar moeten we volgens jou echt op gaan letten deze editie?
Dat zijn toch wel een paar namen! Brooks is een naam om in de gaten te houden, hij is nog hartstikke jong en die gaat zeker weten doorpakken. Hetzelfde geld in feite ook voor Mike Williams, hij kwam uit het niets op nummer 60! Dan heb je ook nog Zonderling die natuurlijk bekend is geworden door zijn hit ‘Crazy’ met Lost Frequencies maar daar moeten we hem echt los van zien. Heel anders is uiteraard Bizzey. Als hij gaat optreden zal die area echt he-le-maal vol staan, logisch ook! Als laatste denk ik dat Johan Gielen wel een groot succes kan gaan worden door zijn trance classics. Het wordt gewoon allemaal genieten!

Vorig artikelHONNE – Me & You
Volgend artikelVancouver Sleep Clinic – Silver Lining

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in